[IMG]http://img717.**************/img717/7476/imagephpw.jpg[/IMG]
Μερικούς μήνες παράταση, παίρνει το ντεμπούτο του ΟΤΕ στην δορυφορική τηλεόραση, με την αναζήτηση του κατάλληλου περιεχομένου να αναδεικνύεται στον Νο1 στόχο της διοίκησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Οργανισμός είναι έτοιμος να εκπέμψει ανά πάσα στιγμή από άποψη τεχνολογίας, αυτό όμως που τρενάρει την εμπορική διάθεση του OTE TV είναι οι επαφές που γίνονται για να εμπλουτιστεί το μπουκέτο περιεχομένου και όχι να λανσαριστεί το δορυφορικό με το ίδιο πρόγραμμα που έχει σήμερα το Conn X TV.
Χωρίς να προσδιορίζεται απόλυτα χρονικά, ο ΟΤΕ εκτιμάται πως θα είναι έτοιμος να εκπέμψει μέσω του HellasSat μέσα σε διάστημα 3-5 μηνών, και σε περίοδο στην οποία η τηλεοπτική αγορά είναι στην κορύφωση της, αν και οι αρχικοί σχεδιασμοί ήθελαν το πρόγραμμα να ξεκινά στο δίμηνο Φεβρουαρίου - Μαρτίου.
Το γεγονός δε, ότι στο δυναμικό του Οργανισμού προστέθηκε πρόσφατα ο κ. Γιώργος Γαμπρίτσος, ο οποίος αναλαμβάνει τις συνδρομητικές τηλεοπτικές υπηρεσίες, ένα πολύπειρο στέλεχος της τηλεόρασης, θεωρείται προπομπός των εξελίξεων και σημάδι της συντελούμενης οργάνωσης ενόψει της εκκίνησης του OTE Satellite. Σε κάθε περίπτωση, και ο κ. Γαμπρίτσος θα πρέπει να προλάβει να ενημερωθεί για τα μέχρι τώρα βήματα που έχει κάνει ο ΟΤΕ και να καταθέσει τις προτάσεις του.
Αυτό το διάστημα η διοίκηση του ΟΤΕ βρίσκεται προ της λήψης των τελικών αποφάσεων για την στρατηγική που θα ακολουθήσει αναφορικά τόσο με την επέκταση της υφιστάμενης συνδρομητικής βάσης του IPTV όσο και με το λανσάρισμα της δορυφορικής του πλατφόρμας.
Για το Conn X TV δε, οι επιτελείς του Οργανισμού είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι, μια που πλέον η συνδρομητική του βάση προσεγγίζει τους 60.000 πελάτες από περίπου 50.000 τον Δεκέμβριο του 2010.
Μάλιστα, αναμένεται ίσως και εντός της ημέρας συνάντηση κορυφής προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα επόμενα βήματα του Οργανισμού, αναφορικά με τον εμπλουτισμό του περιεχομένου και τα "εμπορικά ατού" που θα πρέπει να έχει ο ΟΤΕ για να βγάλει στην αγορά το δορυφορικό του πρόγραμμα. Η αντίληψη που επικρατεί στους υπευθύνους είναι ότι χρονικά δεν υπάρχει κάποια πίεση, αρκεί το τηλεοπτικό πακέτο να είναι σωστό και ελκυστικό στο κοινό.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ΟΤΕ θα επιδιώξει να ενισχύσει το αθλητικό του περιεχόμενο -έχει για παράδειγμα αποκτήσει τα δικαιώματα μετάδοσης των αγώνων του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο μέχρι το 2013, πήρε την Formula 1 κλπ. Και ενώ η Forthnet έχει "κλειδώσει" στην Nova τους αγώνες της Super League μέχρι το 2014 για τις 14 ομάδες ποδοσφαίρου, το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός από τον Μάιο απελευθερώνεται, αφού λήγει το συμβόλαιο με την ΕΡΤ, δημιουργεί νέο πεδίο στον ανταγωνισμό. Η μετάδοση των αγώνων της ερυθρόλευκης ΠΑΕ είναι ένα από τα πράγματα που θα ήθελε να εντάξει ο ΟΤΕ στο δορυφορικό πρόγραμμά του.
Σε αυτό το νέο τοπίο η εμπειρία του κ. Γαμπρίτσου, που παραιτήθηκε από την διοίκηση ΕΡΤ το καλοκαίρι του 2010, εκτιμάται ότι θα συμβάλει σημαντικά, καθώς είναι ο άνθρωπος που σε μεγάλο βαθμό "έχτισε" τη Nova, όντας διευθύνων σύμβουλος της NetMed AE, όπου ήταν υπεύθυνος για τη στρατηγική του ομίλου στα νέα μέσα, στη διανομή του περιεχομένου, στις νέες τεχνολογίες και στην επιχειρηματική ανάπτυξη.
digitaltvinfo