Αν κάνετε δίαιτα, είναι πιο πιθανό να αισθάνεστε οξύθυμοι και θυμωμένοι σε σύγκριση με τα άτομα που μπορούν να φάνε ό, τι τους αρέσει.

Η προσπάθεια που εμπλέκεται στον αυτοέλεγχο όσον αφορά το φαγητό μπορεί να οδηγήσει σε επιθετική συμπεριφορά προς τους άλλους ανθρώπους, υποστηρίζει μια νέα μελέτη που έγινε στο Λονδίνο.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα άτομα που είναι σε δίαιτα είναι πιο πιθανό να προτιμούν ταινίες με πιο επιθετικό σενάριο.

Ήταν επίσης πιθανότερο να δείχνουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον όταν βλέπουν θυμωμένες εκφράσεις του προσώπου, ενώ εξέφρασαν μεγαλύτερο ερεθισμό σε ένα μήνυμα που χρησιμοποιούνταν για να τους πείσει να αλλάξουν τις συνήθειές τους στο θέμα της άσκησης, σύμφωνα με τη μελέτη.

Ο David Gal και η Wendy Liu από το Northwestern University της Καλιφόρνια, δήλωσαν: «Ξεκινήσαμε την έρευνα εξετάζοντας κατά πόσον η προσπάθεια για αυτοέλεγχο μπορεί πράγματι να οδηγήσει σε ένα ευρύ φάσμα θυμωμένης συμπεριφοράς και επιθετικών προτιμήσεων, στη συνέχεια, ακόμη και σε περιπτώσεις όπου τέτοιες συμπεριφορές είναι αρκετά λεπτεπίλεπτες».

«Η έρευνα έχει δείξει ότι η άσκηση αυτοελέγχου αυξάνει τις πιθανότητες οι άνθρωποι να συμπεριφερθούν επιθετικά προς τους άλλους και τα άτομα που κάνουν δίαιτα είναι γνωστό ότι είναι οξύθυμα και πιο επιρρεπή στο θυμό», υποστήριξε η David Gal.

Η ερευνητική ομάδα διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που επέλεξαν να φάνε ένα μήλο αντί για μια σοκολάτα είχαν περισσότερες πιθανότητες να επιλέξουν ταινίες με θέμα το θυμό και την εκδίκηση.

Μίνα Ανδρέου


πηγη