Γράφει ο Χρήστος Ηλ Τσίχλης Δικηγόρος Αθηνών
Όλες οι σοβαρές προσπάθειες απαιτούν μεθοδικότητα και συλλογικότητα,για να αποφέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Δεν χρειάζεται να πληρώνουμε για ένα προ'ιον το οποίο δεν χρησιμοποιούμε ποτέ(π.χ. Ε.Ρ.Τ).Η προσπάθεια αυτή θα έχει νόημα μόνο εάν υπάρξει συλλογική κίνηση πολιτών.
Η διαδικασία: Η διαδικασία που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει για να μην πληρώνει την ΕΡΤ μέσω λογαριασμού της ΔΕΗ έχει να κάνει με την άρνηση αναγνώρισης χρέους.
Δηλαδή : εάν κάποιος σου χρεώνει μια υπηρεσία ή ένα προϊόν που εσύ δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις ( π.χ. τηλεοπτικό πρόγραμμα) μαζί με μια υπηρεσία που αποδέχεσαι και χρησιμοποιείς (π.χ. ηλεκτρικό ρεύμα) με ένα ενιαίο τιμολόγιο, λογαριασμό ή οτιδήποτε, μπορείς να απαιτήσεις να πληρώσεις μόνο το δεύτερο. Σε περίπτωση που ο πιστωτής δεν δεχτεί την πληρωμή, πηγαίνεις στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και καταθέτεις μόνο το ποσό της υπηρεσίας που αποδέχεσαι (ηλεκτρικό ρεύμα) και όχι το υπόλοιπο.
Το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ενημερώνει τον πιστωτή για την κατάθεσή σας και αυτός δεν έχει πλέον δικαίωμα να απαιτεί αυτά τα χρήματα (οπότε και να σου κόψει το ρεύμα γι αυτό το λόγο). Το υπόλοιπο ποσό μπορεί ο πιστωτής να το διεκδικήσει δικαστικά.Η δικαστική όμως διεκδίκηση δεν θα έχει νόημα,εάν η ανωτέρω κίνηση είναι οργανωμένη και συλλογική(π.χ. από την πλειοψηφία των συνδρομητών της Δ.Ε.Η.).
πηγη:http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/201...post_5992.html
Μα καλα το αλλο που γραφει πανω στο χαρτι της δεη:
Η ΔΕΗ βασει των νομων 25/75, 429/76, 1080/80, 2130/93 και 2644/98 ειναι υποχρεωμενη να σινεισπραττει μς τους λογαριασμους ρευματος τα ποσα υπερ ΔΗΜΩΝ-ΕΡΤ και να διακοπτει την παροχη εαν αυτα δεν καταβαλλονται απο τον πελατη.

Τωρα εαν κανουμε οτι λεει ποιο πανω ο φιλος, θα εχει αποτελεσμα? ποιον απο ολους να ακουσεις?