Το μόνο σίγουρο είναι πως τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν το εκπαιδευτικό σύστημα που τα εκφράζει και τους προσφέρει τα ιδανικά εφόδια για την ζωή τους. Αυτό συμβαίνει όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και στην Αυστραλία. Εκεί όμως οι μαθητές δείχνουν να παίρνουν πιο άμεσα μέτρα.


Ένας 15χρονος μαθητής υπέβαλε μήνυση κατά του υπουργείου Παιδείας της Βικτώριας στην Αυστραλία, διεκδικώντας αποζημίωση, γιατί, όπως ισχυρίζεται, το σχολείο του, απέτυχε να τον μάθει ανάγνωση και μαθηματικά.

Ο μαθητής Στέφαν Μπένιτς, διαμέσων των αντιπροσώπων του στη δίκη ισχυρίστηκε πως εξαιτίας του κακού συστήματος του σχολείου του δεν μπορεί να ακολουθήσει τις σπουδές που θα ήθελε.Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, κατά τη διάρκεια της δίκης ο 15χρονος Στέφαν, δεν έχει ούτε τις γνώσεις που έχει ένας μαθητής της Α΄ δημοτικού.Στο σημείο αυτό να πούμε πως ο μαθητής, υπέβαλε και δεύτερη μήνυση κατά της κυβέρνησης για τα χρήματα που θα χάσει στο μέλλον λόγω της περιορισμένης μόρφωσής του. Η δίκη είναι σε εξέλιξη και τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης αλλά και η κοινή γνώμη παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα γίνονται.


Φαντάζεστε να γινόταν και στην Ελλάδα κάτι ανάλογο;Γιώτα Δημητριάδη


πηγη