[IMG]http://img508.**************/img508/9787/110306stathisalliens.jpg[/IMG]
Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, το Ημερολόγιο Κοσμολογίας, ένα δωρεάν αλλά μόνο μέσω κόμβων προσβάσιμο ακαδημαϊκό ημερολόγιο... δημοσίευσε μια εργασία στον ιστότοπό του από τον αστροβιολόγο της NASA Δρ. Richard B. Hoover, η οποία παρουσιάζει μια ποικιλία μικροσκοπικών απολιθωμένων δομών από το εσωτερικό μετεωριτών, που κατά πάσα πιθανότητα είναι τα υπολείμματα εξωγήινων βακτηρίων.
Αληθινοί Aliens, δηλαδή.
Προφανώς, εάν αυτές οι δομές αποδειχτεί ότι είναι πράγματι υπολείμματα εξωγήινων βακτηρίων, αυτό θα είναι απίστευτα μεγάλη είδηση.
Μιλάμε για μία από τις πιο σημαντικές ανακαλύψεις στην ανθρώπινη ιστορία, που θα αποδείξει ότι η ζωή (σε κάποια μορφή), όχι απλά δεν είναι μοναδική στη Γη, αλλά στην πραγματικότητα είναι πολύ πιθανό να έχει επικρατήσει σε όλο το ηλιακό μας σύστημα, σε κομήτες και φεγγάρια και κατά πάσα πιθανότητα το ίδιο κυρίαρχη στα δεκάδες ή εκατοντάδες δισεκατομμύρια άλλα πλανητικά σώματα στον γαλαξία μας.
Υπονοεί επίσης ότι η ζωή μάλλον δε δημιουργήθηκε στη Γη, αλλά πιθανότατα ήρθε εδώ από το διάστημα.
Αυτά θα είναι φοβερά νέα. Οπότε, διαβάστε τι ακριβώς ανακάλυψε ο Δρ. Hoover.
Αποστείρωσε και στη συνέχεια έκοψε σε κομμάτια μερικούς ανθρακούχους μετεωρίτες χονδριτών, οι οποίοι είναι μετεωρίτες που συνήθως περιέχουν πολύ νερό και οργανικά υλικά, όπως αμινοξέα.
Μετά, ο Hoover εξέτασε το μόλις εκτεθειμένο εσωτερικό των μετεωριτών με ένα μικροσκόπιο ηλεκτρονίων και μέσα βρήκε πολλά από αυτά που φαίνονται να είναι, όπως λέει, “αυτόχθωνα απολιθώματα” βακτηρίων.
Πολλά από τα απολιθώματα ήταν ενσωματωμένα απευθείας στο βράχο και η έλλειψη αζώτου σε αυτά, σημαίνει ότι δεν είναι πιθανό να έχουν γήινη προέλευση, σύμφωνα με τον Hoover.
Οπότε, σ’ αυτήν την περίπτωση, “αυτόχθωνα” σημαίνει ότι τα βακτήρια μπορεί να έφτασαν στη Γη μαζί με τον μετεωρίτη, ιθαγενή δηλαδή και άρα εξωγήινα.
Αυτό που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον σχετικά με αυτά τα απολιθώματα, είναι ότι πολλά από αυτά έχουν πολύ οικεία όψη.
Ειδικότερα, μοιάζουν πάρα πολύ με τα γήινα κυανοβακτήρια, τα οποία είναι αναμφισβήτητα η πιο επιτυχημένη και ανθεκτική μορφή ζωής στη Γη.
Πολλά από αυτά μάλιστα, είναι “απλά πολύ παράξενα”, σύμφωνα με τον Hoover.
Σχεδόν ολόκληρη η επιστημονική κοινότητα είναι, κατανοητά, εξαιρετικά σκεπτική με αυτά τα νέα, ειδικά όταν λάβει κανείς υπόψη του τι υπονοεί η εργασία του Hoover, το γεγονός ότι τέτοιες απόψεις έχουν διατυπωθεί και στο παρελθόν και την πιο πιθανή (αλλά λιγότερο καταπληκτική) ερμηνεία, ότι οι δομές αυτές είτε δεν είναι από βακτήρια είτε έχουν γήινη προέλευση.
Ολόκληρη η εργασία δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο και προς το παρόν ελέγχεται από 100 ειδικούς και 5.000! άλλους επιστήμονες.
Όλες οι αντιδράσεις τους και τα σχόλια θα δημοσιευτούν επίσης στο διαδίκτυο τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με το ημερολόγιο “καμία άλλη εργασία στην ιστορία της επιστήμης δεν έχει υποστεί τόσο εκτεταμένο έλεγχο και ποτέ πριν στην ιστορία της επιστήμης, δεν έχει δοθεί η ευκαιρία στην επιστημονική κοινότητα να αναλύσει κριτικά μια σημαντική ερευνητική εργασία, πριν αυτή δημοσιευτεί”.
Οπότε, στο σημείο αυτό πρέπει απλά να περιμένουμε και να δούμε τι θα γίνει. Περισσότερες εικόνες με επιλογή υποθετικών απολιθωμάτων εξωγήινων βακτηρίων μαζί με εικόνες όμοιων γήινων βακτηρίων.
Οι εικόνες προέρχονται απευθείας από την εργασία.
Αυτές οι δομές μπορεί να μη φαίνονται και τίποτα εξαιρετικό, αλλά να θυμάστε ότι μπορεί να βλέπετε τις πρώτες εικόνες πραγματικών εξωγήινων.






dailytech