Ο γιός σας ή η κόρη σας το έχει… παρακάνει με τις κοπάνες και δεν ξέρετε που πηγαίνει όταν λείπει από το σχολείο ώστε να τον επιπλήξετε δεόντως; Το ίδιο άγχος με εσάς είχαν και οι γονείς στην Καλιφόρνια με αποτέλεσμα να κατασκευάσουν ένα πρόγραμμα GPS που θα εντοπίζει τους «άτακτους» μαθητές και θα καλείται η αστυνομία.

Η… πατέντα ήδη εφαρμόζεται σε 18 σχολεία ωστόσο έχουν σημειωθεί αρκετές αντιδράσεις.

Η συσκευή, σε μέγεθος κινητού τηλεφώνου, τοποθετείται σε κάθε μαθητή ο οποίος έχει κάνει περισσότερες από 4 αδικαιολόγητες απουσίες.

Έτσι λοιπόν, κάθε μέρα λίγο πριν πάνε στο σχολείο θα δέχονται μήνυμα που θα τους ενημερώνει ότι θα πρέπει να μεταβούν για να παρακολουθήσουν μάθημα. Στη συνέχεια της μέρας θα δίνουν ένα συγκεκριμένο κωδικό μέσω του οποίου το GPS θα βλέπει που ακριβώς βρίσκεται.

Πιο αναλυτικά, αυτό θα γίνεται όταν θα αποχωρούν από το σπίτι, όταν θα είναι στο σχολείο, στο μεγάλο διάλλειμα, όταν θα φεύγουν από το σχολείο και τέλος στις 20.00 το βράδυ.

Το κόστος της συσκευής φτάνει τα 293 ευρώ ενώ υπολογίζεται πως συνολικά 18.000 ευρώ θα δαπανήσουν τα σχολικά ιδρύματα για την απόκτησή του.

Ο υπεύθυνος της εταιρίας τόνισε πως αν οι μαθητές δε συμμορφωθούν τότε θα ενημερώνεται το σχολείο και στη συνέχεια η αστυνομία.

Για το Άναχαϊμ η κοπάνα θεωρείται αδίκημα και οι γονείς σε περίπτωση δικαστηρίου αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο χρηματικής ποινής 2.000 δολαρίων.

Ιωάννα Μαμάη


πηγη