Results 1 to 5 of 5

Thread: Πρόβλημα στην DVBT2 λήψη

Πρόβλημα στην DVBT2 λήψη

Στην περιοχή μου εδώ στην Τσεχία έχω κανονική λήψη DVBT2, το σήμα είναι αρκετά ισχυρό L=87 έως L=90 με ποιότητα σήματος Q=90 βλέπε φωτ. για παράδειγμα με την λήψη καναλιών JOJ FAMILY και CNN PRIMA NEWS. Μερικές φορές κατά την θέαση των καναλιών η εικόνα παραμορφώνεται, σκ΄ίζεται, έως και χάνεται. Αυτο συμβαίνει για πολύ λίγο, μετα η εικόνα επανέρχεται. Έχω την αίσθηση σαν να μπουκώνει το σήμα DVBT2 ή σαν να έχω κάποια παρεμβολή. Το φαινόμενο δεν συμβαίνει πάντα, μερικές φορές όμως είναι πολύ έντονο και ενοχλητικό. Η επίγεια κεραία είναι κεραια-πλεγμα με τροφοδοτικό και ενισχυτή και την έχω περίπου 10 χρόνια. Ο δέκτης μου είναι ο πολύ καλός και αξιόπιστος combo δέκτης Amiko 8265+. Το πρόβλημα παρουσιάστηκε τώρα τελευταία. Μπορείτε να μου πείτε γιατί μερικές φορές μπουκώνει το σήμα DVBT2 και η εικόνα στην οθόνη παραμορφώνεται? Μ΄ήπως το πρόβλημα προέρχεται απο παρεμβολές της κινητη΄ς τηλεφωνίας?

FAMILY-.jpg

CNN PRIMA NEWS-.jpg
    Last edited by tasos.cz; 24-11-25 at 18:59.
    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ σε όσους μίζερους λοιδορούνε την Πατρίδα μας και τους συμπατριώτες μας απανταχού Γης ευρισκόμενους

georgeflu's Avatar

Re: Πρόβλημα στην DVBT2 λήψη

πολλες θα μπορουσαν να ειναι οι αιτιες, αλλα με την κινητη εχουμε ξεμπερδεψει (γι αυτο τον λογο εχουμε περασει στα dvb-t/t2 και εχει παρει η κινητη μερος της πρωην uhf μπαντας).
    αρχικα δοκιμασε να χαμηλωσεις λιγο τον ενισχυτη (αν φυσικα εχει ρυθμιστικα), μηπως και εχεις υπερενισχυση (για να μην αρχιζεις απο την αρχη τις αντικαταστασεις).
    τωρα παλι, το τι δειχνουν οι μπαρες ενος δεκτη, η μιας tv, δεν ειναι κατι που θα εμπιστευτουμε απολυτα, μια και ειναι πολλες οι φορες που σε ενα (καλο)πεδιομετρο βλεπουμε σημα στα ορια, και στην tv πανω απο 75% ...
    ολα ειναι FLU

Member SatDreamGr Projects

Ο ενισχυτης δεν εχει ρυθμιση. Yποπτεύομαι Γιωργο ότι εμπλέκεται στο πρόβλημα η κινητή τηλεφωνία γιατί το πλέγμα έχει λήψη UHF καναλιών 21 εως 69 άρα μάλλον μπλέκεται το σήμα της κινητής στο τέλος της μπάντας UHF. Η περιοχή εδώ στην Τσεχία είναι προβληματική στην ληψη τηλεοπτικών σηματων. Σταθμοί εκπομπής είναι μακριά και σε διάφορες κατευθύνσεις, η ενίσχυση του σήματος χρειάζεται οπωσδήποτε. Αυτος ειναι και αλλος επι πλεον λογος που δεν ενδεικνεται η κεραια με πλεγμα. Εμπλέκονται στην λήψη των τσεχικών σταθμών DVBT2 και τα σήματα πολωνικών σταθμών DVBT2 μια και είμαστε στα πολωνικά σύνορα. Με το πεδιομετρο ΑΜΙΚΟ που εχω δεν μπορω πια να μετρησω επιγεια σηματα γιατι ειναι για παλια σηματα DVBT και οχι DVBT2. Ετσι το πεδιομετρο αυτο το χρησιμοποιω μονο στην δορυφορικη ληψη.

Αγόρασα πριν 2 χρόνια την επίγεια πολύ καλή κεραία Televes DAT HD BOSS 700 που έχει φίλτρο LTE κατα σημάτων της κινητής τηλεφωνίας αλλά δεν την έβαλα γιατί έχω πρόβλημα χώρου, αν την βάλω δεν θα ανοίγει ο φεγγίτης της σκεπής. Για αυτό είχα από την αρχή την κεραία με πλέγμα. Πρέπει να κάνω καμιά μετατροπή στην εγκ/ση για να μπει η κεραία Televes DAT HD BOSS 700 και να μπορεί να ανοίγει και ο φεγγίτης. Η πολύ καλή κεραία Televes DAT HD BOSS 700 που εχει λήψη UHF καναλιών 21 εως 48 (δηλαδη εκτος περιοχης κινητης τηλεφωνιας) είναι αυτή εδώ:
    https://dvb-t-anteny.heureka.cz/tele.../#specifikace/
    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ σε όσους μίζερους λοιδορούνε την Πατρίδα μας και τους συμπατριώτες μας απανταχού Γης ευρισκόμενους

georgeflu's Avatar

δεν χρειαζεται απαραιτητα να βαλεις την κεραια...

μπορεις ειται να βαλεις εναν ενισχυτη με φιλτρο 5g,
    η μπορεις να παρεις και ενα σκετο φιλτρο 5g και να το βαλεις σε σειρα στην εισοδο του ενισχυτη...

τωρα... ακομα και αν η κεραια παει εως 69, οι σταθμοι που κανεις ληψη, λογικα ειναι κατω απο 50. ακομα κι ετσι λοιπον, θα πρεπει να εχεις πολυ κοντα καποια "δυνατη" κεραια, ωστε να "τρελαινει" την μπαντα...
    ολα ειναι FLU

Member SatDreamGr Projects

Ευχαριστω Γιωργο για το ενδιαφερον σου και τις προτεινομενες λυσεις. Εμαθα απο πληροφοριες οτι ενας παροχος της κινητης στην πειοχη μου δυναμωσε το σημα του ισως για αυτο εμφανιζεται το προβλημα. Απο χτες εδω στην Τσεχια χιονιζει, το εχει στρωσει για τα καλα. Θα περιμενω μεχρι να καλυτερεψει λιγο ο καιρος, θα προσπαθησω τοτε να βαλω την Televes DAT HD BOSS 700 που την εχω ηδη αγορασμενη και θα γραψω εδω τα αποτελεσματα. Προς το παρον με ενδιαφερει να βαλω τα χειμερινα λαστιχα στο Κουπε μου γιατι με τα καλοκαινα λαστιχα το αυτοκινητο γλιστραει.

Last edited by tasos.cz; 27-11-25 at 08:38.