Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 19 of 19

Thread: κεραία Maximum Toroidal T-90

Re: κεραία Maximum Toroidal T-90

Για το κάτοπτρο Maximum Toroidal T90 δίνονται τα παρακάτω manual:

οδηγός εγκατάστασης της Maximum Toroidal T-90 στα τσέχικα
    Toroidal T90_CZ_manuál
    https://drive.google.com/file/d/1wE5...Zh6cdesZY/view

οδηγός V1 εγκατάστασης της Maximum Toroidal T-90 στα αγγλικά
    Toroidal T90_ENG_V1_manual.pdf_
    https://drive.google.com/file/d/1ivE...46BvE5Tge/view

οδηγός V2 εγκατάστασης της Maximum Toroidal T-90 στα αγγλικά
    Toroidal T90_ENG_V2_manual
    https://drive.google.com/file/d/1Cth...kpvCQatvs/view
    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ σε όσους μίζερους λοιδορούνε την Πατρίδα μας και τους συμπατριώτες μας απανταχού Γης ευρισκόμενους

georgeflu's Avatar

Quote Originally Posted by tasos.cz View Post
    Οποτε Γιωργο σκεφτομαι να κανω αυτο που ειπες, θα δοκιμασω πρωτα την απλη περιπτωση με κεντρο 17Ε (θα επιλεξω τον πιο δυνατο κοντινο δορυφορο που ειναι στις 19,2Ε) για να ειναι το πιατο σε ευθεια και να μην βασανιζομαι με την περιφορα του, μετα θα δοκιμασω με κεντρο 23,5Ε και τελευταια περιπτωση και δοκιμη θα ειναι με κεντρο 39Ε
    αν βαλεις κεντρο τις 19.2 , τοτε εισαι εκτος τοξου κατα 2 μοιρες... (και σε αυτες τις περιπτωσεις, παιζουν τον ρολο τους).
    επισης, υπαρχει και ο 16Ε που ειναι 1 μοιρα αποκλιση απο το κεντρο.
    σε καθε περιπτωση, θα βαλεις 17Ε κεντρο (επειδη δε βγαινει εκει δορυφορος, θα τον υπολογισεις στις γραμμες της μπαρας, με τον 16Ε και τον 19.2Ε)
    ολα ειναι FLU

Member SatDreamGr Projects

Χρησιμποιωντας για αναφορα τον Eutelsat 16A στις 16,0 ° E
    Ο νότος μου είναι 17 μοίρες. Ο πλησιέστερος δορυφόρος είναι ο Eutelsat 16A στις 16,0 ° E. Οπότε θα βάλω το κεντρικό LNB όχι στο «μηδέν» της κλίμακας, αλλά 1 διαίρεση στην μπαρα προς τα αριστερα κοιτάζοντας το πίσω μέρος του πιάτου και θα βρω την καλύτερη λήψη του Eutelsat 16A.

Χρησιμποιωντας για αναφορα τον Astra 1 στις 19.2E (επειδη ειναι πιο ισχυρος απο τον Eutelsat 16A στις 16,0 ° E)
    Ο νότος μου είναι 17 μοίρες. Ο πλησιέστερος δυνατοτερος δορυφόρος ειναι ο Astra 1 στις 19.2E. Οπότε θα βάλω το κεντρικό LNB όχι στο «μηδέν» της κλίμακας, αλλά 2,2 διαιρέσεις προς τα δεξιά κοιτάζοντας το πίσω μέρος του πιάτου και θα βρω την καλύτερη λήψη του Astra 1.

Ισχυουν τα παραπανω? Ποιον ειναι προτιμοτερο να χρησιμοποιησω για αναφορα, τον Eutelsat 16A στις 16,0 ° E, η τον Astra 1 στις 19.2E?
    ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ σε όσους μίζερους λοιδορούνε την Πατρίδα μας και τους συμπατριώτες μας απανταχού Γης ευρισκόμενους

Για τον έλεγχο γωνιών στην εγκατάσταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί το κινητό τηλέφωνο με το πρόγραμμα clinometer που μετράει γωνίες με ακρίβεια δεκάτου της μοίρας βλέπε Φώτο 1 και 2. Αν μπει το κινητό οριζόντια σε μια επιφάνεια ελέγχεται πόσο καλά είναι αλφαδιασμένη η επιφάνεια βλέπε Φώτο 3.

Το αλφάδιασμα μπορεί να ελεγχθεί με το κινητό τηλέφωνο με το πρόγραμμα bubble level βλέπε Φώτο 4
    Attached Images Attached Images

georgeflu's Avatar

Quote Originally Posted by tasos.cz View Post
    Χρησιμποιωντας για αναφορα τον Eutelsat 16A στις 16,0 ° E
    Ο νότος μου είναι 17 μοίρες. Ο πλησιέστερος δορυφόρος είναι ο Eutelsat 16A στις 16,0 ° E. Οπότε θα βάλω το κεντρικό LNB όχι στο «μηδέν» της κλίμακας, αλλά 1 διαίρεση στην μπαρα προς τα αριστερα κοιτάζοντας το πίσω μέρος του πιάτου και θα βρω την καλύτερη λήψη του Eutelsat 16A.

Χρησιμποιωντας για αναφορα τον Astra 1 στις 19.2E (επειδη ειναι πιο ισχυρος απο τον Eutelsat 16A στις 16,0 ° E)
    Ο νότος μου είναι 17 μοίρες. Ο πλησιέστερος δυνατοτερος δορυφόρος ειναι ο Astra 1 στις 19.2E. Οπότε θα βάλω το κεντρικό LNB όχι στο «μηδέν» της κλίμακας, αλλά 2,2 διαιρέσεις προς τα δεξιά κοιτάζοντας το πίσω μέρος του πιάτου και θα βρω την καλύτερη λήψη του Astra 1.

Ισχυουν τα παραπανω? Ποιον ειναι προτιμοτερο να χρησιμοποιησω για αναφορα, τον Eutelsat 16A στις 16,0 ° E, η τον Astra 1 στις 19.2E?
    ναι, ισχυουν, και μπορεις να εχεις και τους 2 πανω για να κανεις διπλη διασταυρωση (και μετα αφαιρεις πχ τον 16Ε αν δεν τον χρειαζεσαι)
    ολα ειναι FLU

Member SatDreamGr Projects

Για την επιλογή του μηδενικού σημείου στην Toroidal T - 90, δηλαδή του Νότου μου θα χρησιμοποιήσω τον δορυφόρο Eutelsat 16A στις 16,0 ° E. Ο νότος μου είναι 17 μοίρες ανατολικά. Ο πλησιέστερος δορυφόρος είναι ο Eutelsat 16A στις 16,0 ° E. Οπότε θα βάλω το κεντρικό LNB όχι στο «μηδέν» της κλίμακας, αλλά 1 διαίρεση στην μπάρα προς τα αριστερά κοιτάζοντας το πίσω μέρος του πιάτου και θα βρω την καλύτερη λήψη του Eutelsat 16A. Για την λήψη θα χρησιμοποιήσω το κροατικό κανάλι Ζ1 (11595-Η-30000) που έχει αρκετά δυνατό σήμα. Με το μικρό μου περιστρεφόμενο 60αρι κάτοπτρο το κροατικό κανάλι Ζ1 το λαμβάνω αυτήν την στιγμή με L=65%, S=100% με καιρό τελειως συννεφιασμένο, πέφτουν που και που μερικές σταγόνες βροχής.

Ήρθε η δορυφορική κεραία Τ90 βλέπε σχετικές Φώτο. Ψάχνω τώρα για στήριγμα-τρίποδα για το δορυφορικό πιάτο Toroidal T-90, που προορίζεται για οριζόντια οροφή ή κάθετο τοίχο. Είναι αυτός εδώ ο τρίποδας https://peruvision.ro/produs/suport-ant-toridala-t90/

Ήθελα αυτόν τον τρίποδα να τον στερεώσω σε μια μεγάλη ξύλινη οριζόντια αλφαδιασμένη βάση που έχω, να τοποθετήσω την Τ90 στον τρίποδα και να κάνω όλες τις απαραίτητες ρυθμίσεις μέχρι να βρω το τέλειο δορυφορικό μου τόξο.

Μετά όταν πια κεραία Τ90 ήταν πλήρως συντονισμένη θα την έβαζα είτε σε οριζόντια σκεπή είτε σε κάθετο ιστό μπηγμένο σε έδαφος περιστρεφοντας το Αζιμούθιο της κεραιας μεχρι να παρω το σημα στον δορυφορο αναφορας. Δεν μπορώ όμως να βρω αυτό το στήριγμα-τρίποδα για το πιάτο Toroidal T-90 στην αγορά εδώ στην Τσεχία, έπαψαν πια να το φέρνουνε.
    Attached Images Attached Images

Τελικα το απαιτουμενο στήριγμα-τρίποδας για το δορυφορικό πιάτο Toroidal T-90 το πληρωσα και το παρηγγειλα απο την Ρουμανια. Αγορασα κατευθειαν 2 κομματια (2 στηριγματα-τριποδες) σε περιπτωση που πετυχει η εγκατασταση Toroidal T-90 στο σπιτι θα κανω και δευτερη εγκατασταση Toroidal T-90 στο εξοχικο μου. Η αγορα των 2 τριποδων μαζι με τα μεταφορικα μου στοιχισε 59 ευρω.

Ήρθαν οι 2 τρίποδες από την Ρουμανία. Μόλις θα έχω χρόνο θα ασχοληθώ με την εγκατάσταση της T-90. Χώρια που αυτές τις ημέρες βρέχει συχνά εδώ στην Τσεχία

Page 2 of 2 FirstFirst 12