-
Octagon SF8008 - Ενημέρωση (και διαχείριση) λογισμικού
Καλησπέρα σας.
Τελικά, μετά από εγκατάσταση προσθέτων (ελέω... HbbTV) και μετά από... "πρασίνισμα" της οθόνης
και μή ολοκληρωμένης επανεκκίνησης του δέκτη (σταματούσε στο 98%), προχώρησα στην επανεγκατάσταση του λογισμικού
κι αφού είχα κρατήσει τ' αρχεία που μ' ενδιαφέρουν (λίστες καναλιών, πρόσθετα κ.λ.π.) μέσω FTP.
Επειδή είχα στο μυαλό μου εδώ και λίγες ημέρες να βάλω το πρώτο λογισμικό (παλαιότερη έκδοση SDG 6) που χρησιμοποίησα
στο δέκτη πέρυσι και έτσι επέλεξα αυτό με ημερομηνία 6/12/2018 (εικ. 1), μ' ό, τι συνεπάγεται στη λειτουργία του.
Attachment 5134
Εικ. 1
Αυτό που παρατήρησα και χωρίς να κάνω ενημέρωση (επίτηδες) είναι η κάπως καλύτερη λειτουργία στα περισσότερα
που μ' ενδιαφέρουν .
Πρώτα ν' αναφέρω τ' αρνητικά του (που φυσικά ήταν φυσιολογικά):
Η λειτουργία Deep Standby (βαθιά αναμονή) και μετά από ρύθμιση στο μενού, να κλείνει
ως πρώτη επιλογή με το κόκκινο μπουτόν Power, κατά την επιλογή του, έκλεινε μεν ο δέκτης,
αλλά δεν άνοιγε όταν ξαναπατούσα το ίδιο κουμπί, κάτι που για να πραγματοποιηθεί η εκκίνηση
του δέκτη, έπρεπε να τον ανοιγοκλείνω από πίσω (κουμπί τροφοδοσίας) ή μέσω OpenWebIf.
Άλλο αρνητικό ήταν στην υβριδική υπηρεσία της ΕΡΤ και του OPEN.
Όταν επέλεγα μ' εγκατεστημένο το πρόσθετο του YouTube, έβλεπα κανονικά τα μενού των υπηρεσιών,
με το πρόβλημα της αναπαραγωγής των βίντεο να υφίσταται όπως ανέφερα και στα προηγούμενα μηνύματα.
Στη συνέχεια, άφησα το πρόβλημα και προχώρησα στην εγκατάσταση χειροκίνητη (FTP) του E2iPlayer, τ' οποίο
χρησιμοποιώ αρκετά.
Τότε παρατήρησα (καλύτερα μ' έβαλε σε υποψίες επειδή ίσως, περιλαμβάνει καί αυτό YouTube) την ίδια συμπεριφορά
με την προηγούμενη (με το την τελευταία ενημέρωση λογισμικού, πριν το κρασσάρισμα), δηλαδή μαύρο
παράθυρο πάνω στο κανάλι.
Attachment 5136
Εικ. 2
Απεγκαθιστώντας το (YouTube), απλά μετά την επιλογή ενεργοποίησης HbbTV, βλέπω κανονικά το... κανάλι, ενώ στην VFD οθόνη
του δέκτη γράφει "Hbb". Σ' αυτή την περίπτωση, αν δεν το κλείσω είτε από πίσω, είτε μέσω OpenWebIf, δεν ανταποκρίνεται
πλέον το τηλεχειριστήριο.
Πάμε στα θετικά.
Παρατήρησα πιό γρήγορη εναλλαγή στα επίγεια (σ.σ. δεν έχω δορυφορική), ενώ τα IPTV κανάλια με
διεύθυνση YouTube, "ανοίγουν" εξίσου πιό γρήγορα, κάτι που μου προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση,
καθώς μετά από όσες ενημερώσεις είχα κάνει, τα συγκεκριμένα κανάλια, εμφανιζόταν με σχετική καθυστέρηση (εως 3 δευτ.)!!!
Βέβαια η πλοήγηση ήταν μισό... "κλικ" σε χρόνο κάτω, σε σχέση με τις επόμενες εκδόσεις των λογισμικών, αλλά για μένα, μικρή σημασία είχε.
Το συμπέρασμά μου είναι μήπως θα πρέπει να περάσω πρώτα το αρχικό λογισμικό από το OpenATV (η υπηρεσία λειτουργεί κανονικά τώρα,
ενώ πέρυσι, τον πρώτο καιρό δεν εμφανιζόταν κανονικά) με τα πρώτα αρχεία, όπως είχα κάνει στην επαναφορά του;
-
3 Attachment(s)
Απ: Octagon SF8008 - Ενημέρωση (και διαχείριση) λογισμικού
Μετά απ' όλα αυτά που περιέγραψα, προχώρησα στις ενημερώσεις, μια που δεν είδα καμιά βελτίωση.
Πλέον... η λειτουργία "Βαθιά Αναμονή" ξαναγύρισε στην μορφή που άφησα πριν περάσω το παλιό λογισμικό.
Δεύτερον, ενώ πριν κάνω ενημέρωση, έβλεπα κανονικά την λίστα των λογισμικών, τώρα καί αυτό
μου εμφανίζει αδυναμία εύρεσης images.
Attachment 5142
Πριν
Attachment 5144
Μετά
Από την άλλη, χάθηκαν οι πληροφορίες σήματος είτε στην μπάρα πληροφοριών, είτε και στο μενού εύρεσης σήματος.
Attachment 5145
Εν τω μεταξύ, μου φαίνεται ότι όποτε πηγαίνω στην "Ενημέρωση Λογισμικού", φαίνεται
να μου έρχονται οι ίδιες 20 ενημερώσεις!!!
Απ' ό, τι κατάλαβα, μάλλον αυτά που ζητώ -τα περισσότερα τουλάχιστον- έχουν μπερδευτεί
από τις πολλές ενημερώσεις (σ.σ. ας δεχτώ την εξήγηση από τον φίλο για την περίπτωση "VFD πρόσοψη" λόγω OPEN - PLI) στο βάθος του χρόνου.
Ίσως να χρειάζεται ένα φρεσκάρισμα το λογισμικό πάνω στα προβλήματα που αναφέρω (μακάρι να ήξερα να τα διόρθωνα).
Κάπου στα παλαιότερα λογισμικά να βρίσκεται η λύση. Μπορεί και να κάνω λάθος.Attachment 5147
-
Καλησπέρα σας.
Έχετε κι εσείς το ίδιο θέμα ή μόνο σ' εμένα συμβαίνει;
-
Re: Octagon SF8008 - Ενημέρωση (και διαχείριση) λογισμικού
ποιο ακριβως ειναι το ιδιο θεμα?
το να μην εμφανιζει images για online flash ? ναι, σου απαντησα και στην αλλη ενοτητα, οτι υπαρχει προβλημα.
το να μην εμφανιζει μπαρες σηματος? οχι, αυτο ειναι μια χαρα, μονο στον δικο σου δεκτη υπαρχει το προβλημα...
-
και επειδη βλεπω οτι μαλλον δε θα γλυτωσεις το φλασαρισμα...
αν θελεις, κανε μια δοκιμη να εγκαταστησεις το λογισμικο με ημερομηνια 20190413 , και δες εαν σε αυτο εισαι ενταξει με το hbbtv...
-
να παιξουμε τζοκερ ειμαστε...)=.*:
μην φλασαρεις το image με την ημερομηνια που εγραψα...
περνα το τελευταιο και κανε ενημερωση online. αν δε δουλεψει ο hbbtv,πες μου να "πειραξουμε" ενα αρχειο εντος του δεκτη...
-
Δεν έχω κάνει καμιά ενέργεια, από την περασμένη εβδομάδα, αλλά έχω προχωρήσει σ' ενημερώσεις.
Ωστόσο, παραμένουν οι... 20 ενημερώσεις που δεν λεν να μου αδειάσουν τη γωνιά.
Αυτό που δεν μου αρέσει, είναι ότι τα IPTV YouTube κανάλια ανοίγουν, όπως πριν αρχίσω τις δοκιμές (ανοίγουν με σχετική καθυστέρηση).
Επίσης, έχω παρατηρήσει ότι τα πλήκτρα "βελάκια" "δεξιά-αριστερά" πλέον δουλεύουν -κατά τη γνώμη μου- φυσιολογικά,
καθώς όταν τα πιέζω, έχω αυξομείωση της έντασης, κάτι που δεν είχα πριν αρχίσω τις εναλλαγές των images, αφού όταν είχα το SDG,
πριν 10 μέρες, όσο και να 'ψαχνα, δεν μπορούσα να το πετύχω.
Τέλος πάντων.
Αυτό που μ' ενδιαφέρει, είναι πιό/ά αρχείο/α ρυθμίσεων να κρατήσω backup (εκτός από τα κανάλια και τα πρόσθετα) ή καλύτερα ποιούς φακέλους
κρατήσω εφεδρεία για να "ξεσκαρτάρω" των δέκτη.
-
Απ: Re: Octagon SF8008 - Ενημέρωση (και διαχείριση) λογισμικού
Quote:
Originally Posted by
georgeflu
...να παίξουμε τζόκερ, είμαστε...)=.*:
Και δεν παίζουμε να... τινάξουμε την μπάνκα στον αέρα!!!
-
με τις αλλαγες και τα πειραματα, το λογισμικο σου καπου τα εχει "χασει" , γι αυτο και σου εγραψα να ξαναπερασεις το τελευταιο λογισμικο...
τωρα για την ιστορια, το τελευταιο 10ημερο (πεσαμε πανω στην περιπτωση, γι αυτο και η αναφορα στο τζοκερ), περασαν νεοι drivers στον δεκτη, που για να τον κανουν διαχωρισμο απο το αδερφακι του (με τα 2sat tuner), απο sf8008, μετονομαστηκε σε sf8008m . αυτο το "m " προκαλεσε ενα σωρο προβληματα σε προσθετα και λειτουργειες, που εψαχναν τον sf8008 και δεν τον εβρισκαν...
-
Καλά που είσαι εδώ...
Μού 'ρθε η απορία όσο βλέπω τις ενημερώσεις.
Δεν υπάρχει τρόπος, να επιλέγω εγώ ποιές ενημερώσεις θα εγκαθίστανται;
Δηλαδή, έχω παρατηρήσει, ότι κάποιες λ.χ. αναφέρονται σε άλλους δέκτες π.χ. Vu, Edision κ.α.
-
καθε δεκτης εχει καθαρα δικο του build.
ασχετα με το τι αναφερεται, στο build μπαινει μονο οτι ειναι για τον δεκτη σου,οποτε και στον δεκτη σου ερχεται οτι ειναι καταλληλο γι αυτον.
-
Τελικά, μετά από κάποιες ενημερώσεις που μου ήρθαν, ως... δια μαγείας, διορθώθηκαν σχεδόν τα πάντα!!!
Πρώτα, όπως ανέφερα, βλέπω κανονικά την μπάρα σήματος (με την ένδειξη λήψης σε dBi κ.τ.λ.),
μετά -κι επιτέλους- και την εγκατάσταση από το αποθετήριο των προσθέτων, λειτουργεί και η υβριδική HbbTV.
Κανονικά καί με εικόνα στις επιλογές (της ΕΡΤ) προβολής βίντεο.
Επίσης, πάνω στην τελευταία λειτουργία, με την υβριδική του Open TV και πάνω στην κατηγορία "Channel Hub",
γενικά στους δέκτες σας, έχετε εικόνα;
Κάπου είχα διαβάσει ότι λόγω της έκδοσης HbbTV (νεότερη ; ), δεν υποστηρίζεται στους Enigma 2 δέκτες!!!
Ισχύει; Αν ναι, υπάρχει πιθανότητα να λειτουργήσει σε κάποια από τις επόμενες ενημερώσεις;
-
1) ως δια μαγειας, δεν εγινε τιποτα... επεσε πολυ ψαξιμο και διορθωμα.
2) ως προς το open.
ναι χρησιμοποιει νεωτερη εκδοση hbbtv, με αποτελεσμα σε καποιους δεκτες να μην φορτωνει καθολου, ενω σε καποιους αλλους να φορτωνει και να μην παιζει περιεχομενο,η να παιζει μερικως...
το να παιξει σε επομενη ενημερωση... εαν γενικως υπαρξει update στην εφαρμογη hbbtv για enigma2, τοτε ναι. αυτο ομως θα πρεπει να γινει απο τους developers της εφαρμογης.
-
Ναι... οι μάγοι georgeflu και athoik είπαν άμπρα κατάμπρα και τα έφτιαξαν.
EDIT: με πρόλαβε ως δια μαγείας ο μάγος...
-
Quote:
Originally Posted by
georgeflu
1)...έπεσε πολύ ψάξιμο και διόρθωμα.
Ψάξιμο από... μένα;;;
Quote:
Originally Posted by
georgeflu
1)...ως προς το Open:
ναι, χρησιμοποιεί νεώτερη έκδοση hbbtv, με αποτέλεσμα σε κάποιους δέκτες να μην φορτώνει καθόλου, ενώ σε κάποιους άλλους να φορτώνει και να μην παίζει περιεχόμενο,
ή να παίζει μερικώς...
Μάλλον ο δικός μου, βρίσκεται στην τελευταία περίπτωση.
Έχω παρατηρήσει κάτι στο HbbTV της ΕΡΤ. Δεν μπορώ να βάλω ένταση στον ήχο από το τηλεχειριστήριο του δέκτη.
Κι εσείς το 'χετε αυτό;
-
ψαξιμο απο την ομαδα μας εδω, και οι αλλαγες/διορθωσεις εγιναν στην βαση δεδομενων... και ερχονται στον δεκτη σου με την επομενη ενημερωση λογισμικου...!
αυτο για την φωνη, δεν το εχω προσεξει, θα το ριξω μια ματια (και σε αλλο τυπο δεκτη) απλα για να μας φυγει η απορια,γιατι αν ειναι bug του hbbtv, δεν ειναι κατι που διορθωνεται απο εμας...
-
2 Attachment(s)
Τελευταία, μετά κι από... την επαναφορά του δέκτη (από τα υπόλοιπα λογισμικά) στις τελευταίες ενημερώσεις, παρατήρησα
να μην εγκαθίστανται κάποιες ενημερώσεις.
Τελευταίο παράδειγμα (σας παραθέτω και εικόνες) μια ενημέρωση που εδώ και δέκα -τουλάχιστον- ημέρες, δεν λέει
να... εξαφανιστεί (σ.σ. εγκατασταθεί) και να πάρει τη σωστή θέση με τις υπόλοιπες ενημερώσεις!!!
Κι εσείς το έχετε αυτό (έστω κάτι παρόμοιο);
Attachment 5178
Attachment 5179
Quote:
Originally Posted by
georgeflu
...αυτό για την φωνή, δεν το έχω προσέξει, θα το ρίξω μια ματιά (και σε άλλο τύπο δέκτη) απλά για να μας φύγει η απορία, γιατί αν είναι bug του hbbtv, δεν είναι κάτι που διορθώνεται από εμάς...
Γεώργιε, έψαξες τελικά το θέμα (με το HbbTV);
-
το hbbtv δεν το κοιταξα, γιατι παρουσιαστηκε ενα θεματακι με το εν λογω προσθετο, στους edision... (και δεν εχω αλλο brand για να τσεκαρω).
αυτο με το device manager...
καποια στιγμη το προσθετο αυτο αντικατασταθηκε. εσυ προφανως εχεις το παλιο device manager (το οποιο απλα "τσουλαει" με το λογισμικο, και λογικα το update δεν μπορει να κατσει πανω του γιατι ειναι αλλο προσθετο. για να λυθει, θα μπεις με telnet στον δεκτη, και θα δωσεις (1 καθε φορα ) τις πιο κατω εντολες...
Code:
opkg remove enigma2-plugin-extensions-devicemanager
Code:
opkg install enigma2-plugin-extensions-devicemanager
reboot...
λογικα στην επομενη ενημερωση, δε θα πρεπει να εχεις το σφαλμα
-
To "νέο" devicemanager (αυτό που έχουμε εδώ και καιρό) είναι systemplugin και πλέον διορθώθηκε και στο όνομα του πακέτου. https://github.com/satdreamgr/oe-cor...r-image.bb#L30
Άρα πρέπει η δεύτερη εντολή να γίνει "opkg install enigma2-plugin-systemplugins-devicemanager"
Επίσης υπάρχει περίπτωση εξαιτίας αυτής της διόρθωσης στο όνομα, να μην χρειαστεί να κάνει τίποτα και να ενημερωθεί μόνο του. Δεν ξέρω.
-
root@sf4008:~# opkg list-installed | grep devi
enigma2-plugin-systemplugins-devicemanager - 2+git46+89304e3-r0
-
Όλα καλά από την τελευταία φορά που... συνομιλήσαμε εδώ.
Μόνο που τις 2 τελευταίες ενημερώσεις παρατήρησα διαφορετική συμπεριφορά του δέκτη.
Στην πρώτη, στην VFD οθόνη (στην πρόσοψη του δέκτη), κάθε φορά που επέλεγα ένα κανάλι, έγραφε τ' όνομά του ή μέρος
αυτού που ήταν μεγαλύτερο σε μήκος.
Σ' αυτή την περίπτωση, η ανταπόκριση του δέκτη στην εναλλαγή των καναλιών, μου φάνηκε κάπως αργή αν και μ' άρεσε
που έβλεπα τ' όνομά του.
Επίσης, αν θυμάμαι, πριν κάνω εγκατάσταση την ενημέρωση, παρατήρησα αναφορά στην OE Alliance και υπέθεσα
πως γι' αυτό είδα την αλλαγή (εαν κάνω λάθος, διορθώστε με).
Στην δεύτερη (χθεσινή) ενημέρωση απ' ό, τι παρατήρησα, μάλλον η οθόνη του δέκτη επέστρεψε στην... κανονικότητα
και μ' ανάγκασε να ψάξω χωρίς αποτέλεσμα, στο μενού την ρύθμιση που θα επανέφερε τη συμπεριφορά του πριν τη τελευταία ενημέρωση.
-
βασικα... τις τελευταιες μερες, γινεται ενας "μυλος" με καποια στοιχεια που προσπαθουν να αλλαξουν/ενσωματωσουν στο openpli (απο το openvix του alliance εαν δεν κανω λαθος).
το αποτελεσμα,ειναι οτι εχουν εμφανιστει αλλαγες, αλλα καποιες φορες και προβληματα (οπως πχ, εαν εκανες ενημερωση προχθες το βραδυ, θα εβλεπες οτι θα ειχε εξαφανιστει η infobar στο skin)...
οποτε, μαλλον αρχικα αυτο που ειδες ηταν απο καποια αλλαγη και το μετα, η επαναπροσαρμογη προς το κανονικο...
-
Quote:
Originally Posted by
georgeflu
Βασικά... τις τελευταίες μέρες, γίνεται ένας "μύλος" με κάποια στοιχεία που προσπαθούν ν' αλλάξουν/ενσωματώσουν
στο OPEN-PLI (από το OPEN-VIX του Alliance εαν δεν κάνω λάθος).
Ποιοι προσπαθούν ν' αλλάξουν στοιχεία
στο λογισμικό και γιατί τόσο συχνές αλλαγές;
Είναι από τα μέλη του forum μας;
Quote:
Originally Posted by
georgeflu
Το αποτέλεσμα, είναι ότι έχουν εμφανιστεί αλλαγές, αλλά κάποιες φορές και προβλήματα (όπως π.χ. εαν έκανες ενημέρωση προχθές το βράδυ,
θα 'βλεπες ότι θα είχε εξαφανιστεί η "infobar" στο skin)...
Οπότε, μάλλον αρχικά, αυτό που είδες ήταν από κάποια αλλαγή και το μετά, η επαναπροσαρμογή προς το κανονικό...
Για την μπάρα πληροφοριών, δεν παρατήρησα
κάτι, για να 'μαι ειλικρινής.
Αλλά κάτι που έχω παρατηρήσει από τότε που έδωσα έμφαση στα IPTV κανάλια και γενικά με την λειτουργιά streaming του δέκτη,
είναι ότι οι -αρκετά συχνά- ενημερώσεις που έρχονται, δημιουργούν "παγώματα" στην εικόνα και εμποδίζουν την άνετη παρακολούθηση
των προγραμμάτων που εξαρτώνται από το διαδίκτυο.
Κοινώς, έχουν καταντήσει εκνευριστικές οι ενημερώσεις.
-
αν νομιζεις οτι οι ενημερωσεις ειναι εκνευριστικες, απλως δεν τις κανεις... με ολα τα θετικα και αρνητικα που μπορει να υπαρξουν.
οι ενημερωσεις γινονται και για να βελτιωθουν καποια πραγματα, η πολλες φορες, για να απλοποιηθουν καποια. σε οτι εχει ομως να κανει με το iptv, δεν εχει πειραχτει κατι, οποτε η κατι συμπτωματικο ειναι, η κατι αλλο...
το απο που γινονται... απο πολλες μεριες. και απο εδω, και απο την ομαδα του openpli...
-
Quote:
Originally Posted by
georgeflu
αν νομιζεις οτι οι ενημερωσεις ειναι εκνευριστικες, απλως δεν τις κανεις... με ολα τα θετικα και αρνητικα που μπορει να υπαρξουν.
Έτσι ακριβώς ... Το SatDreamGr κάνει χρήση του develop branch του OpenPLi, με ό,τι αυτο συναπάγεται.
Quote:
Originally Posted by
georgeflu
το απο που γινονται... απο πολλες μεριες. και απο εδω, και απο την ομαδα του openpli...
Υπάρχουν οι αλλαγές διαθέσιμες στο Περί -> Τελευταίες αλλαγές, καθαρά για πληροφοριακούς λόγους (και νομίζω απαντάει στην αρχική ερώτηση).
https://i.postimg.cc/4nC2CZM7/about.jpg
https://i.postimg.cc/L5gQ0hyF/changes.jpg
-
Quote:
Originally Posted by
georgeflu
Αν νομίζεις ότι οι ενημερώσεις είναι εκνευριστικές, απλώς δεν τις κάνεις... με όλα τα θετικά και αρνητικά που μπορεί να υπάρξουν.
Οι ενημερώσεις γίνονται και για να βελτιωθούν κάποια πράγματα, ή πολλές φορές, για ν' απλοποιηθούν κάποια.
Σε ότι έχει όμως να κάνει με το IPTV, δεν έχει πειραχτεί κάτι, οπότε ή κάτι συμπτωματικό είναι ή κάτι άλλο...
Το από πού γίνονται... Από πολλές μεριές.
Καί από εδώ καί από την ομάδα του openpli...
Όταν έγραψα "εκνευριστικές", δεν εννοούσα τις ενέργειες που πραγματοποιούνται
για την βελτίωση της λειτουργικότητας του δέκτη (ή καλύτερα των δεκτών), για να μην παρεξηγιόμαστε χρονιάρες μέρες (και... "φάω" και κανένα ban).
Εννοώ ότι όποτε μου έρχεται κάποια ενημέρωση, το καταλαβαίνω από τα κολλήματα των streaming καναλιών, γι' αυτό και
τις πραγματοποιώ κανονικά.
Γι' αυτό αναρωτήθηκα, τί στο καλό συμβαίνει και επηρεάζει τη ροή των καναλιών μέσω IPTV, η ταυτόχρονη λήψη των ενημερώσεων.
Υποθέτω πως η αιτία είναι η... χαμηλού κυβισμού (ή έστω.... ολίγων ίππων) ταχύτητα της σύνδεσης με το διαδίκτυο.
Τέλος πάντων.
Κάτι... άσχετο...
Μπορείτε να... βάζετε και κανένα τόνο (όχι RIO MARE) στις λέξεις!!!
Χωρίς παρεξήγηση, εντάξει;
-
ας αρχισουμε απο τα ευκολα...
ban, δε θα φας επειδη λες την αποψη σου...
ομως, ειναι κατι περισσοτερο απο ξεκαθαρο/σιγουρο, οτι οι ενημερωσεις (τουλαχιστον οι τελευταιες) , δεν εχουν καμια απολυτως σχεση με την λειτουργεια του καθε iptv καναλιου. κι εγω βλεπω καποια συγκεκριμενα καναλια (πχ το "One channel") αλλες μερες παιζουν ρολοι, αλλες δεν βλεπονται...
επι τον τονων...
κατανοω το οτι σου δημιουργει δυσκολια να το διαβασεις (πιθανον οπως ενα μηνυμα greekglish), αλλα λογω οχι και τοσο αρκετου διαθεσιμου χρονου, προσπαθω να απαντησω (οχι στα "γρηγορα") στα βιαστικα σε καποιο μηνυμα (και σε αλλες σελιδες) και πολλες φορες, κανω ταυτοχρονα και κατι αλλο (και τις περισσοτερες φορες δεν εχω τον χρονο να περασω "δευτερο χερι" να συμπληρωσω...)
εκει λοιπον οι επιλογες μου ειναι
1) δεν γραφω /δεν προλαβαινω...
2) γραφω οπως γραφω .
προτιμω το δευτερο.
-
1 Attachment(s)
Καλησπέρα ή μάλλον... Καλημέρα.
Αναρωτιέμαι πώς μπορώ να διορθώσω το λάθος που φαίνεται στη φωτογραφία!
Attachment 5230.
Μου συμβαίνει όταν πρωτοεπιλέξω να εισέλθω στα πρόσθετα και κατά δεύτερο λόγο όταν επιλέξω απεγκατάσταση ενός προσθέτου
και επιλέξω να εξέλθω πριν την πραγματοποιήσω.
-
ειναι ενα σφαλμα,το οποιο εμφανιστηκε,χωρις να εντοπισουμε το πως/γιατι...
το κακο ειναι οτι εχει "εξαφανισει" μεσα απο τον δεκτη τον software maanager.
θα συνδεθεις με telnet (putty η dcc) και θα δωσεις τις εντολες
και δες αν διορθωθηκε...
-
Διορθώθηκε.
Πώς μπορεί να έγινε αυτό;
Από δική μου... Βλακεία ή από λάθος ενημέρωση;
σ.σ. Όντως, είχα παρατηρήσει και την έλλειψη του "software manager"...
-
Κάποιο μπέρδεμα με τις τελευταίες ενημερώσεις μάλλον. Το αρχείο opkg.py μετονομάστηκε σε Opkg.py και κάτι δεν έγινε σωστά κατά την ενημέρωση...
-
2 Attachment(s)
Να που πλέον έχω (και) επιλογή "πολλαπλής εκκίνησης" (Multiboot).
Να σημειώσω ότι το παρατήρησα (παραδόξως) πριν κάνω την τελευταία ενημέρωση (πριν από λίγη ώρα).
Επίσης, μετά την εντολή που μου παρέθεσε και ο φίλος "georgeflu", δεν μου ερχότανε καμία ενημέρωση παρότι
είχε διορθωθεί το θέμα που ανέφερα στα τελευταία μηνύματα.
Τώρα πια, μου γεννήθηκε μια απορία:
Με ποιά image ταιριάζει να χρησιμοποιήσω τη λειτουργία Multiboot;
Attachment 5242
Attachment 5243
-
ειναι ενα πρωτο βημα, αλλα προς το παρων ειναι το μονο βημα...(δεν δουλευει ακομα δηλαδη το multiboot)
θελει αρκετη δουλεια ακομα και καποια επιπλεων στοιχεια, τα οποια δεν ειναι ακομα ενσωματωμενα στο image, οποτε... υπομονη...
επισης, υπαρχει φημη και προθεση, ο δεκης να εχει υποστηριξη και απο την openpli επισημα (απο την επομενη εκδοση τους) , κατι που ισως επισπευσει καποιες ελειψεις...
-
Βλέπω τελευταία (τουλάχιστον μια εβδομάδα) ότι δεν μου έρχονται ενημερώσεις.
Σκέφτομαι να (ξανα)κάνω το ίδιο κόλπο που μου περιγράψατε εδώ, στα προηγούμενα μηνύματα.
Να σας ρωτήσω!
Σας έχουν έρθει το τελευταίο 10ήμερο ενημερώσεις;
-
ενημερωσεις ανα τακτα διαστηματα και αν μιλαμε για τις 5/2 που ειχαμε τα αλλα μυνηματα, πανω απο 7-8 φορες...
ποιο ειναι το προβλημα και το κολπο δεν καταλαβα...
-
4 Attachment(s)
Για παράδειγμα, όταν επιλέγω ενημέρωση λογισμικού εμφανίζονται κατά σειρά οι καρτέλες:
Attachment 5333
Εικόνα 1
Attachment 5334
Εικόνα 2
Attachment 5335
Εικόνα 3
Attachment 5336
Εικόνα 4
Συνήθως, μετά το 2ο βήμα (εικόνα 2) είχα τη δυνατότητα να δω τις πληροφορίες
και να επιλέξω εαν κάνω ενημέρωση με χειροκίνητη (να βλέπω εικόνα) ή αυτόματη επανεκκίνηση (με μαύρη εικόνα)
ή και να μην την επιλέξω.
Στη τελευταία εικόνα, βλέπω -αν κατάλαβα καλά από την ημερομηνία- ότι μου εγκαταστάθηκαν
αυτόματα!!!
Συμβαίνει και σ' εσάς;
-
συμβαινει σε ολους και τα 2 πρωτα βηματα μια χαρα τα αναφερεις.
στην τελευταια εικονα τωρα, αναφερονται (με ημερομηνια) οι αλλαγες που εχουν ενσωματωθει στι github (στην αρχικη βαση δεδομενων). αυτο δε σημαινει απαραιτητα οτι εχουν περαστει και στο image (αυτοματα)...!
καποιες (οι περισσοτερες )απο αυτες θα ερθουν (η ηρθαν) με καποια ενημερωση, καποιες απο αυτες ομως ισως να "κοπουν" για καποιον λογο...
οταν και οσες περασουν, θα τις δεις οπως αναφερεις μετα το 2ο βημα, οτι "10 πακετα προς ενημερωση" και αναλογα επιλεγεις...
-
Καλησπέρα σας.
Λόγω... των γεγονότων που εκτυλίσσονται στον πλανήτη μας, είπα να δοκιμάσω λίγο και άλλα image (τα πιό νέα),
αν και η αφορμή ήταν ένα θέμα που συζητάω σ' άλλο forum, κάτι που δεν θα το αναπτύξω εδώ.
Έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού μου, σαν ελάχιστο θετικό αποτέλεσμα κάποιες λειτουργίες (θα τις αναφέρω παρακάτω)
που δεν είναι εφικτές στο παρών λογισμικό (SDG 6) να τις δω να είναι σε πλήρη λειτουργία,
έκανα τις δοκιμές, ενώ έχω και κάποια-ες ερωτήσεις.
Τα λογισμικά που χρησιμοποίησα, είναι από διαφορετικό κέλυφος (αν κάνω λάθος, διορθώστε με).
Το OPEN ATV 6.4 (OE-Alliance) και το OPEN-PLI 7.2.
Βέβαια δεν είναι δυνατόν να προσπεράσω το γεγονός, ότι τα σχετικά λογισμικά, είναι ιδιαίτερα φρέσκα.
Στο OPEN ATV 6.4, παρατήρησα τη ομαλή λειτουργία της υβριδικής, αλλά μάλλον απ' ό, τι συμπέρανα
είχε θέμα με τα IPTV (αιτία συζήτησης στο άλλο forum), δηλαδή δεν εμφανιζόταν τα Youtube κανάλια,
ενώ δεν δούλευε πλήρως το GreekStreamTV κι ας το είχε στα πρόσθετα.
Στο OPEN-PLI 7.2, η υβριδική, παρότι ξεκινούσε (πρώτα εμφάνιζε μια κάθετη -νομίζω- μπάρα και έπειτα
το κόκκινο κουμπί, αλλά χωρίς συνέχεια), πάλι έβλεπα το κανάλι που είχε την υπηρεσία, δηλαδή μ' έβγαζε έξω.
Το ίδιο και στα Youtube (όπως στο OPEN-ATV).
Ασχέτως, του πώς λειτουργούν τα παραπάνω λογισμικά, μου γεννήθηκαν οι παρακάτω απορίες:
α) Το SDG 6, δεν χρησιμοποιεί σαν βάση δεδομένων το OPEN-PLI, σωστά;
β) Αν ναι, θα χρησιμοποιήσει το τελευταίο (OPEN-PLI 7.2);
Εαν είναι θετική η απάντηση καί στα δύο ερωτήματα, θέλω να κάνω μια παρατήρηση για το υπάρχον λογισμικό.
Πρώτα, θ' αναφέρω ότι, έχω ξαναπεράσει το SDG image με την τελευταία ημερομηνία και μου προκάλεσε
θετική έκπληξη, όπως π.χ. η λειτουργία της υβριδικής και δη του Open Beyond, στο οποίο, μέχρι πριν από λίγο
καιρό δεν μπορούσα να δω τα επαρχιακά κανάλια (ΗΠΕΙΡΟΣ TV1 - BEST), πλην του STAR Κεντρικής Ελλάδας.
Για μένα πλέον, θα πρέπει να εστιαστεί η προσοχή (για την ανάπτυξη του λογισμικού αναφέρομαι)
και στην λειτουργία των streaming καναλιών, δηλαδή ν' αναπαράγονται ομαλά (π.χ. τα ".ts" χωρίς διακοπές και αυτόματη ανανέωση
των συνδέσμων-links, π.χ. από Dailymotion).
Δεν γνωρίζω κάποιο άλλο -ας το πούμε- ελάττωμα ή κενό, αλλά πιστεύω πως αν βελτιωθεί στους τομείς που αναφέρω,
πιστεύω πως θ' αγγίξει το τέλειο!!!
-
δεν μπορω να σου απαντησω σε ολο το ερωτημα, αλλα σε 2 θεματακια.
αρχικα στο hybrid δεν εχουμε κανει απολυτως τιποτα. το open εχει κανει καποιες αλλαγες, με τα οποια αποτελεσματα...
τωρα για το λογισμικο... στους περισσοτερους δεκτες, υπηρχε μια σχεδον απολυτη ταυτοποιηση με openpli. σταδιακα αυτη η σχεση αλλαξε, μια και σε καποια θεματα "δεν ταιριαζαμε" , οποτε τμηματα του λογισμικου ειναι ανεξαρτητα.
στον sf8008 τωρα... αν και το λογισμικο ειναι βασισμενο σε openpli, η openpli εως τωρα δεν υποστηριζε τον δεκτη, και η οποια δουλεια,ηταν καθαρα δικη μας...
το απο εδω και περα... ειναι και μια νεα ιστορια.
θα εχουμε σημαντικες διαφορες απο την openpli, μια και αν και στη ιδια βαση, εμεις θα βγαζουμε το λογισμικο σε o.e 3.0 (η openpli δεν ξερω τι θα κανουν...)
-
Θα ήθελα να ρωτήσω αν το OE 3.0 που αναφέρεις είναι η version του OpenEmbedded του Yocto Project.
Και κάτι άλλο ακόμη: αν πρόκειται να βρεθεί λύση στο streaming καναλιών Abertis και στο streaming μέσω OpenWebif με το SatDreamGr 8. Σε OpenPLi 7.2 πάντως το πρόβλημα υφίσταται.
Ευχαριστώ.