-
1 Attachment(s)
Octagon SF 8008 - HBBTV (Υβριδικές υπηρεσίες)
Καλησπέρα και πάλι.
Παρατηρώ ότι πλέον, δεν δουλεύει σωστά το πρόσθετο για τις υβριδικές υπηρεσίες της ΕΡΤ και του OPEN.
Για παράδειγμα, αυτή τη στιγμή ενώ προσπαθώ να το εγκαταστήσω, μου εμφανίζει την πληροφορία στην φωτό.
Attachment 5124
Επίσης, όταν τελικά εγκαθίσταται και επιλέξω να δώ βίντεο από την σχετική υπηρεσία, βλέπω μόνο τα στοιχεία ελέγχου
στην οθόνη (αναπαραγωγή κ.λ.π.) και ένα μαύρο παράθυρο.
Όταν όμως βγαίνω έξω (με το "exit") από την υπηρεσία, τότε στιγμιαία εμφανίζεται η εικόνα που επέλεξα να δω από
το πρόγραμμα.
Δυστυχώς, απ' ό, τι παρατήρησα μετά από δοκιμές σε άλλα images, μόνο στο SDG υπάρχει αυτό το θέμα.
Υπάρχει λύση γι' αυτό;
Κρίμα είναι να υπάρχει έστω κι ένα τέτοιο... κουσούρι στο image.
Πιστεύω ότι είναι μια από τις βασικότατες λειτουργίες που δεν θα 'πρεπε να είχε θέμα ο δέκτης.
Να σημειώσω, ότι όταν το πρωτοέβαλα, δούλευε κανονικά.
Κάτι τελευταίο:
Και σε άλλους δέκτες συμβαίνει (πάντα με SDG 6) αυτό;
-
Re: Octagon SF 8008 - HBBTV (Υβριδικές υπηρεσίες)
εγω ομως βλεπω, οτι συνεχιζει να δουλευει κανονικα...
https://i.postimg.cc/mr4wVYJL/1.jpgpicture hosting
-
απεγκατεστησε λιγο τον browser που εχεις περασει, reboot και μετα κανε αυτο που λεει το μηνυμα #7 εδω https://www.satdreamgr.com/forum/sho...l=1#post120733
-
Απ: Octagon SF 8008 - HBBTV (Υβριδικές υπηρεσίες)
Με ποιόν δέκτη, τον βλέπεις κανονικά;
-
για τον sf8008 δε μιλαμε?
-
1 Attachment(s)
Ναι.
Τώρα, ενώ έκανα τα βήματα που αναφέρθηκαν στο μήνυμα που μου παρέθεσες,
δοκίμασα το HBBTV του OPEN TV και ιδού το αποτέλεσμα:
Attachment 5126
Δεν βγαίνει ούτε με το "Exit" (μόνο αν κλείσω το πίσω κουμπί της τροφοδοσίας).
Τί πήγε στραβά;
-
στα sat καναλια σου ειναι ΟΚ?
το τι πηγε στραβα... δεν ειναι κατι που βρισκεται ευκολα, πιθανον να εχεις εγκαταστησει και καποιο προσθετο,που το "κολλαει".
επισης, εχεις κανει ενημερωσεις λογισμικου? γιατι στην φωτο που εχεις σε αλλο θεμα, δεν βλεπω να σου εχουν ερθει οι αλλαγες που εχουν γινει...
-
3 Attachment(s)
Τελικά έκανα επανεκκίνηση μέσω OpenWEBif.
Δεν έχω δορυφορική εγκατάσταση.
Μόνο επίγεια.
Μου κάνει εντύπωση πως ακόμη και μετά από "καθαρή" εγκατάσταση δεν μπορώ να δω μ' αυτό το image,
ενώ στα υπόλοιπα, δούλευε κανονικά.
Για ποιά ενημέρωση και σχετικά με ποιά λειτουργία έχει να κάνει;
Έχω αυτά τα πρόσθετα (που φαίνονται).
Attachment 5127Attachment 5128Attachment 5129
-
εμενα παλι,μαλλον το αντιθετο μου φαινεται περιεργο...
αν εχεις παντως διαθεση να το ψαξεις, κατεβασε το τελευταιο λογισμικο για τον δεκτη (παρε ενα backup αυτο που εχεις,ωστε να μπορεσεις να το ξαναπερασεις αν θελεις αργοτερα).
περασε το νεο λογισμικο στον δεκτη.αν σε ρωτησει να φορτωσει τυχων διαθεσιμα settings, του λες οχι.
μολις περασει το λογισμικο, κανε σαρωση καναλιων. κανε ενημερωση λογισμικου (ωστε να ρθουν οι ενημερωσεις) , και μετα την απαραιτητη επανεκκινηση, περασε το hbbtv μεσω της εντολης και ξανα reboot.
τσεκ πρωτα στην ΕΡΤ, (γιατι του open ειναι λιγο διαφορετικης τεχνολογιας) και βλεπουμε...
-
ΟΚ. Περισσότερα... σήμερα.
Σ' ευχαριστώ για την απάντηση.
Μια ερώτηση.
Μπορώ κάποια στιγμή, ν΄αναφέρω τα συμπεράσματα που αποκόμισα την περασμένη εβδομάδα
μετά από δοκιμή των υπολοίπων λογισμικών, για σύγκριση με το SDG image;
-
το να τα αναφερεις,ναι... γιατι οχι. να τα δουμε κι ολας εαν κατι πραγματι μπορει να μπει και στο δικο μας λογισμικο (με τον σωστο τροπο ομως και οχι με ταρζανιες και πατεντες)
-
2 Attachment(s)
Καλησπέρα σας.
Τελικά, μετά από εγκατάσταση προσθέτων (ελέω... HbbTV) και μετά από... "πρασίνισμα" της οθόνης
και μή ολοκληρωμένης επανεκκίνησης του δέκτη (σταματούσε στο 98%), προχώρησα στην επανεγκατάσταση του λογισμικού
κι αφού είχα κρατήσει τ' αρχεία που μ' ενδιαφέρουν (λίστες καναλιών, πρόσθετα κ.λ.π.) μέσω FTP.
Επειδή είχα στο μυαλό μου εδώ και λίγες ημέρες να βάλω το πρώτο λογισμικό (παλαιότερη έκδοση SDG 6) που χρησιμοποίησα
στο δέκτη πέρυσι και έτσι επέλεξα αυτό με ημερομηνία 5/12/2018 (εικ. 1), μ' ό, τι συνεπάγεται στη λειτουργία του.
Attachment 5138
Εικ. 1
Αυτό που παρατήρησα και χωρίς να κάνω ενημέρωση (επίτηδες) είναι η κάπως καλύτερη λειτουργία στα περισσότερα
που μ' ενδιαφέρουν .
Πρώτα ν' αναφέρω τ' αρνητικά του (που φυσικά ήταν φυσιολογικά):
Η λειτουργία Deep Standby (βαθιά αναμονή) και μετά από ρύθμιση στο μενού, να κλείνει
ως πρώτη επιλογή με το κόκκινο μπουτόν Power, κατά την επιλογή του, έκλεινε μεν ο δέκτης,
αλλά δεν άνοιγε όταν ξαναπατούσα το ίδιο κουμπί, κάτι που για να πραγματοποιηθεί η εκκίνηση
του δέκτη, έπρεπε να τον ανοιγοκλείνω από πίσω (κουμπί τροφοδοσίας) ή μέσω OpenWebIf.
Άλλο αρνητικό ήταν στην υβριδική υπηρεσία της ΕΡΤ και του OPEN.
Όταν επέλεγα μ' εγκατεστημένο το πρόσθετο του YouTube, έβλεπα κανονικά τα μενού των υπηρεσιών,
με το πρόβλημα της αναπαραγωγής των βίντεο να υφίσταται όπως ανέφερα και στα προηγούμενα μηνύματα.
Στη συνέχεια, άφησα το πρόβλημα και προχώρησα στην εγκατάσταση χειροκίνητη (FTP) του E2iPlayer, τ' οποίο
χρησιμοποιώ αρκετά.
Τότε παρατήρησα (καλύτερα μ' έβαλε σε υποψίες επειδή ίσως, περιλαμβάνει καί αυτό YouTube) την ίδια συμπεριφορά
με την προηγούμενη (με το την τελευταία ενημέρωση λογισμικού, πριν το κρασσάρισμα), δηλαδή μαύρο
παράθυρο πάνω στο κανάλι.
Attachment 5139
Εικ. 2
Απεγκαθιστώντας το (YouTube), απλά μετά την επιλογή ενεργοποίησης HbbTV, βλέπω κανονικά το... κανάλι, ενώ στην VFD οθόνη
του δέκτη γράφει "Hbb". Σ' αυτή την περίπτωση, αν δεν το κλείσω είτε από πίσω, είτε μέσω OpenWebIf, δεν ανταποκρίνεται
πλέον το τηλεχειριστήριο.
Πάμε στα θετικά.
Παρατήρησα πιό γρήγορη εναλλαγή στα επίγεια (σ.σ. δεν έχω δορυφορική), ενώ τα IPTV κανάλια με
διεύθυνση YouTube, "ανοίγουν" εξίσου πιό γρήγορα, κάτι που μου προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση,
καθώς μετά από όσες ενημερώσεις είχα κάνει, τα συγκεκριμένα κανάλια, εμφανιζόταν με σχετική καθυστέρηση (εως 3 δευτ.)!!!
Βέβαια η πλοήγηση ήταν μισό... "κλικ" σε χρόνο κάτω, σε σχέση με τις επόμενες εκδόσεις των λογισμικών, αλλά για μένα, μικρή σημασία είχε.
Το συμπέρασμά μου είναι μήπως θα πρέπει να περάσω πρώτα το αρχικό λογισμικό από το OpenATV (η υπηρεσία λειτουργεί κανονικά τώρα,
ενώ πέρυσι, τον πρώτο καιρό δεν εμφανιζόταν κανονικά) με τα πρώτα αρχεία, όπως είχα κάνει στην επαναφορά του;
-
2 Attachment(s)
Καλησπέρα σας.
Για να κάνω μια ενημέρωση για τη λειτουργία της υβριδικής (HbbTV) με το SDG image!!!
Έχουμε και λέμε λοιπόν.
Της ΕΡΤ, δουλεύει ικανοποιητικά (σχεδόν τέλεια), μ' ένα ελάττωμα που απ' ό, τι παρατήρησα, το είχαν και τα υπόλοιπα image
που δοκίμασα.
Όποτε αναπαράγω βίντεο και θέλω να βγω, πατώντας το πλήκτρο recall, μου εμφανίζεται στο πάνω μέρος της εικόνας
ένα εικονίδιο (εικ. 1) που με πληροφορεί ότι δεν μπορεί να δεχτεί άλλη εντολή από το τηλεχειριστήριο, με αποτέλεσμα
είτε να κλείσω από πίσω το δέκτη (πλήκτρο τροφοδοσίας), είτε μέσω Open Web-If, κάτι που δεν συμβαίνει όταν επιλέγω
επιστροφή από την υβριδική του OPEN (για την ακρίβεια βγαίνω κανονικά πατώντας το πλήκτρο εξόδου).
Στου Open Beyond τώρα, μέχρι πριν από λίγες ημέρες, όταν προσπαθούσα να δω τα περιφερειακά κανάλια
(σ.σ. STAR Κ.Ε., ΚΡΗΤΗ TV, ΗΠΕΙΡΟΣ TV1, BEST, ΕΘΝΟΣ TV) μου εμφανιζόταν στη μέση της οθόνης μια πληροφορία
σχετική με τον αναπαραγωγό (player), δηλαδή ότι λείπει το πρόσθετο (εικ. 2).
Τώρα, παρατηρώ ότι έχει φύγει το μήνυμα, εμφανίζει δηλαδή μόνο μαύρη εικόνα, σαν να προσπαθεί να τα προβάλλει.
Στα On Demand βίντεο, η υβριδική του Open εμφανίζει κανονικά τις εκπομπές.
Πάνω στο τελευταίο -δεν ξέρω πως- κάτι μου λέει ότι υπάρχει πιθανότητα να εμφανιστούν τα περιφερειακά κανάλια.
Attachment 5331
Εικόνα 1 (ΕΡΤ)
Attachment 5332
Εικόνα 2 (OPEN Beyond)
Το αναφέρω, για να το λάβετε υπόψιν για το νέο image.
-
αρχικα το προβλημα που αναφερεις, δεν εχει να κανει με το image, αλλα με το προσθετο hbbtv (δηλαδη, θα πρεπει οι developers του hbbtv να κανουν τις οποιες διορθωσεις και να δωσουν μια νεα αναβαθμισμενη εκδοση του).
εν συνεχεια... με το hbbtv εχουμε ενα μεγαλο προβλημα στο νεο image και δεν δουλευει καθολου...
-
Οπότε καλύτερα να μην εγκαταστήσω τη νέα έκδοση, σωστά;
-
για να εγκαταστησεις τη νεα εκδοση, θα πρεπει να εχει δωθει προς κοινη χρηση. δεν εχει δωθει, οποτε ασκοπα το συζηταμε...
οταν τωρα δωθει προς χρηση, αν εχουμε λυσει το προβλημα, το βαζεις κανονικα, αν οχι, μενεις στο image που εισαι (με τα + και τα - που θα υπαρχουν)
-
Καλημέρα σας.
Τελευταία παρατηρώ στον δέκτη (Octagon SF8008 - SDG8 Image) μη σωστή λειτουργία της υβριδικής υπηρεσίας της ΕΡΤ, ενώ στ' άλλα δύο κανάλια (OPEN, ΣΚΑΪ) δουλεύει κανονικά.
Συγκεκριμένα, όταν πατώ το κόκκινο κουμπί για την εμφάνιση, βγαίνει μέχρι το στρογγυλό εικονίδιο, επάνω στ' αριστερά της οθόνης, χωρίς να συνεχίζει την εμφάνισή της.
Επίσης, δοκίμασα και την απεγκατάσταση και επανεγκατάσταση του σχετικού πρόσθετου, χωρίς αποτέλεσμα.
Συμβαίνει και σ' εσάς αυτό;
-
Re: Απ: Octagon SF 8008 - HBBTV (Υβριδικές υπηρεσίες)
θα το τσεκαρω με την πρωτη ευκαιρια...
-
ναι, και οχι μονο στον sf8008, αλλα και στον mio+ (ιδια δομη, ιδιος browser).
και θα δω αυριο με αλλο image (αν και δε νομιζω) .
-
χμμμ! περιεργα πραματα...
-
Τελικά Γεώργιε, το ίδιο γίνεται και στους άλλους δέκτες;
Ακόμη και με διαφορετικό λογισμικό (image) ;
Μήπως κάποια από τις τελευταίες ενημερώσεις... προκάλεσαν το πρόβλημα;
-
σε αλλους δεκτες ιδιας αρχιτεκτονικης, ναι υπαρχει προβλημα.
σε αλλα image,... αρχικα σε αυτα που δοκιμασα, δεν υπαρχει προβλημα, αλλα κανενα απο αυτα δεν ηταν σε zeus.
το τι ειναι... το ψαχνουμε εδω και κατι βραδια.
-
Εν τω μεταξύ, παρότι πέρασα λογισμικό με την τελευταία ημερομηνία, εξακολουθεί να έχουν πρόβλημα οι υβριδικές υπηρεσίες της ΕΡΤ.
Τώρα παρατήρησα πως στο laptop η διεύθυνση (link) είναι (με μαύρο χρώμα οι διαφορές):
1) http://hbbtv.ert.gr/pub/smarttv/ert/ert1.php?sd=ert1
2) http://hbbtv.ert.gr/pub/start.php?s=ert1&r502
Μήπως αυτό παίζει ρόλο;
-
εχω φαει Χ νυχτες να το σκαλιζω...
το προβλημα δεν ειναι απο δικη μας αλλαγη, μια και εβαλα και το παλιο backup και παλι υπαρχει...
δε φαινεται να ειναι το link, μια και οι mips32 με το ιδιο link δουλευουν...
τα περιεχομενα του προσθετου ειναι ιδια με τα το o.e alliance...
και αλλα πολλα...
-
αν και θυμαμαι οτι το ειχα δει... ειπα μηπως μεσα στα πολλα δεν το ειχα δει...
το λινκ
Code:
http://hbbtv.ert.gr/pub/start.php?s=ert1&r502
το δοκιμασα στον browser και δεν ανοιγει κατι, αλλα ξανατσεκαρα στο δεκτη και εκει ειναι αυτο
Code:
http://hbbtv.ert.gr/start.php?s=ert1&r502
, κι αν το βαλω στον browser, καλει κανονικα το "start"
-
Απ: Re: Απ: Octagon SF 8008 - HBBTV (Υβριδικές υπηρεσίες)
Ψάχνοντας στην σελίδα της υβριδικής, στον σύνδεσμο "http://hbbtv.ert.gr/pub/", μου εμφανίζει το μενού της υπηρεσίας.
Μήπως κάπου εκεί κρύβεται το μυστικό της μη εμφάνισης του δέκτη ή λείπει κάποιο αρχείο του συστήματος;
-
Quote:
Originally Posted by
neoktistos
το /pub/ απο που το βρηκες ???
γιατι βλεπω οτι δίνει αυτο
Code:
http://hbbtv.ert.gr/start.php?s=erthd&r502
https://i.postimg.cc/YSX3GccP/1-0-1-...1128133218.jpg
και το μονο που βλεπε ειναι error στο MHP_AIT-DescriptorTag: 22
Code:
dvbsnoop -n 1 -ph 4 0x0bbb
dvbsnoop V1.4.56 -- https://github.com/OpenVisionE2/dvbsnoop
------------------------------------------------------------
SECT-Packet: 00000001 PID: 3003 (0x0bbb), Length: 102 (0x0066)
Time received: Sat 2020-11-28 13:39:22.417
------------------------------------------------------------
0000: 74 f0 63 00 10 c1 00 00 f0 00 f0 56 00 00 00 5c t.c........V...\
0010: 00 01 01 f0 4d 00 09 05 00 00 01 01 01 ff 01 03 ....M...........
0020: 01 09 67 72 00 05 65 72 74 68 64 15 17 73 74 61 ..gr..erthd..sta
0030: 72 74 2e 70 68 70 3f 73 3d 65 72 74 68 64 26 72 rt.php?s=erthd&r
0040: 3d 35 30 32 16 01 00 02 19 00 03 03 14 68 74 74 =502.........htt
0050: 70 3a 2f 2f 68 62 62 74 76 2e 65 72 74 2e 67 72 p://hbbtv.ert.gr
0060: 2f 00 7a ec 70 6a /.z.pj
PID: 3003 (0x0bbb)
Guess table from table id...
AIT-decoding....
Table_ID: 116 (0x74) [= MHP- Application Information Table (AIT)]
Section_syntax_indicator: 1 (0x01)
reserved_1: 1 (0x01)
reserved_2: 3 (0x03)
section_length: 99 (0x0063)
test_application_flag: 0 (0x00)
application_type: 16 (0x0010) [= CE-HTML / Open IPTV Forum profile | German hybrid broadcast / broadband profile group]
reserved_3: 3 (0x03)
Version_number: 0 (0x00)
Current_next_indicator: 1 (0x01) [= valid now]
Section_number: 0 (0x00)
Last_section_number: 0 (0x00)
reserved_4: 15 (0x0f)
common_descriptors_length: 0 (0x0000)
reserved_5: 15 (0x0f)
application_loop_length: 86 (0x0056)
organisation_id: 92 (0x0000005c)
appliction_id: 1 (0x0001) [= unsigned applications]
application_control_code: 1 (0x01) [= AUTOSTART]
reserved: 15 (0x0f)
application_descriptor_loop_length: 77 (0x004d)
MHP_AIT-DescriptorTag: 0 (0x00) [= Application descriptor]
descriptor_length: 9 (0x09)
application_profile_length: 5 (0x05)
application_profile: 0 (0x0000)
version.major: 1 (0x01)
version.minor: 1 (0x01)
version.micro: 1 (0x01)
service_bound_flag: 1 (0x01)
visibility: 3 (0x03) [= application visible to user and appl. listening api]
reserved: 31 (0x1f)
application_priority: 1 (0x01)
transport_protocol_label: 3 (0x03)
MHP_AIT-DescriptorTag: 1 (0x01) [= Application name descriptor]
descriptor_length: 9 (0x09)
ISO639_language_code: gr.
application_name_length: 5 (0x05)
application_name: "erthd" -- Charset: Latin alphabet
MHP_AIT-DescriptorTag: 21 (0x15) [= Simple application location descriptor]
descriptor_length: 23 (0x17)
MHP_AIT-DescriptorTag: 22 (0x16) [= reserved to MHP]
descriptor_length: 1 (0x01)
----> ERROR: unimplemented descriptor (MHP_AIT context), Report!
Descriptor-data:
0000: 00 .
MHP_AIT-DescriptorTag: 2 (0x02) [= Transport protocol descriptor]
descriptor_length: 25 (0x19)
protocol_id: 3 (0x0003) [= reserved_future_use]
transport_protocol_label: 3 (0x03)
URL_base_length: 20 (0x14)
URL_base: "http://hbbtv.ert.gr/"
URL_extension_length: 0 (0x00)
URL_extension: ""
-
Φίλε "medousa89", με το "/pub/" μου εμφανίζεται στο "Google" κανονικά και μάλιστα, όταν πατάω το "0" (όπως με το τηλεχειριστήριο της TV),
μου εμφανίζει την υβριδική του ΡΙΚ (έστω μέρος αυτής, αν θεωρήσουμε ότι δεν επιτρέπεται να το δούμε στην χώρα μας, λόγω VPN).
Την πλοήγηση στο Google, την πραγματοποιώ με το πληκτρολόγιο (δεν χρησιμοποιώ έστω ασύρματο ποντίκι).
Πέρα από τη λέξη "/pub/", οι σύνδεσμοι διαφέρουν καί στην λέξη "smart" όπου:
1. "http://hbbtv.ert.gr/pub/start.php?s=ert1&r502" ======> Enigma 2
2. "http://hbbtv.ert.gr/pub/smarttv/ert/ert1.php?sd=ert1" ======> Google
Με τον κώδικα που έβαλες στην παράθεσή σου, στο δέκτη σου, λειτουργεί κανονικά η υβριδική;
Σε ποιον Enigma 2 δέκτη λειτουργεί κανονικά το πρόσθετο;
-
με τον κωδικα που εβαλε στην παραθεση, δεν λειτουργει, βγαζει ενα σφαλμα
Code:
MHP_AIT-DescriptorTag: 22 (0x16) [= reserved to MHP]
descriptor_length: 1 (0x01)
----> ERROR: unimplemented descriptor (MHP_AIT context), Report!
Descriptor-data:
με το link που δινεις με το "pub" κι εγω αν το βαλω στον browser, δε μου ανοιγει κατι
https://i.postimg.cc/MTXZ9btK/hbb1.png
χωρις αυτο ομως, βγαζει το start
https://i.postimg.cc/G2NLV8SP/hbb2.png.
το προσθετο τωρα, δουλευει κανονικα με openatv images (και στον δεκτη σου) ,και με ολα του alliance group
δουλευει και με sdg (με καποια προβληματα πολλες φορες στην εκκινηση) στος δεκτες με επεξεργαστη mips32el
και με μικρη επιφυλαξη, νομιζω οτι δουλευει κανονικα και με sdg στους vu+
-
Quote:
Originally Posted by
neoktistos
ξεκαθαρα τα 2 link απευθυνονται σε διαφορετικο λογισμικο. το 2ο για smart tv και ισως android box?
-
Φίλε Γεώργιε, δεν ξέρω πώς προγραμματίζονται τα πρόσθετα, αλλά εγώ με... τις φτωχές μου, τεχνολογικές γνώσεις, το ψάχνω μέσω
"Google", πατώντας στο πληκτρολόγιο του laptop, στην σελίδα που ανοίγει ( "http://hbbtv.ert.gr/pub/smarttv/ert/ert1.php?sd=ert1" )
την συντόμευση "Ctrl + Shift + I" και επιλέγοντας την κατηγορία "Network" κι ακολούθως τις υποκατηγορίες του συνδέσμου,
σκέφτηκα ότι κάπου εκεί μέσα να βρίσκεται η... "πέτρα του σκανδάλου".
* Όχι ακόμη δεν έχω δοκιμάσει άλλα λογισμικά.
-
Καλησπέρα σας, ή μάλλον... Καλημέρα σας.
Πριν από μια ώρα, παρατήρησα στον δέκτη (OCTAGON), να μην λειτουργεί η υβριδική υπηρεσία του Open.
Συμβαίνει μόνο στον δέκτη μου ή και στις τηλεοράσεις;
-
δεν ξερω εαν ηταν κατι της νυχτας...
εδω ειναι οκ σε ολους μου τους δεκτες
https://i.postimg.cc/Kv04W9fM/hbbopen.jpg
-
Απ: Re: Octagon SF 8008 - HBBTV (Υβριδικές υπηρεσίες)
Εν τω μεταξύ (χθες πάλι) , όταν το παρατήρησα, έκανα απεγκατάσταση το πρόσθετο που σχετίζεται μ' αυτό
και το επανεγκατέστησα μετά από μισή ώρα περίπου και εξακολουθούσε να μην έβγαινε (καί το σύμβολο στην μπάρα πληροφοριών),
ενώ του ΣΚΑΪ, λειτουργούσε κανονικά η υβριδική, σε αντίθεση με της ΕΡΤ, που έβγαινε κανονικά το σύμβολο, χωρίς να εμφανίζει την υπηρεσία της, κανονικά.
Σήμερα έσβησα μόνο τα κανάλια της ΕΡΤ, παρότι είδα τις αλλαγές, επί τη ευκαιρία για να τεστάρω καί την υβριδική.
Και πάλι τα ίδια (δεν λειτουργεί σωστά), ενώ μου επανήλθε κανονικά του OPEN, που μάλλον ήταν της στιγμής.
-
της ερτ, οταν λυθει, θα κανουμε και μια σχετικη ενημερωση...
προς το παρων ειναι ακομα υπο ερευνα...
-
Απ' ό, τι διαβάζω σε άλλο forum, το πρόβλημα με την υβριδική της Ε.Ρ.Τ., υφίσταται καί σε τηλεοράσεις της τελευταίας 5ετίας,
καθώς καί σε Android boxes.
Άρα δεν είναι μόνο... προνόμιο των Ε² δεκτών και δη αυτών με το SDG 8 image.
Γεώργιε (georgeflu) και οι υπόλοιποι, σε άλλα λογισμικά διαφορετικών ομάδων (OPEN ATV, Egami κ.τ.λ.), λειτουργεί κανονικά;
Γιατί σε κάποια προηγούμενη απάντηση, είδα ότι σε κάποια images, δεν υπάρχει πρόβλημα.
-
ναι, στα image του alliance team λειτουργει κανονικα...
-
Καλησπέρα και χρόνια σας, πολλά!!!
Δεν βλέπω καμιά εξέλιξη με την υβριδική της Ε.Ρ.Τ. κάτι που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση!!!
Από την άλλη, στο OPEN, εδώ κι κάποιους μήνες, στα κανάλια που υπάρχουν στην αντίστοιχη υπηρεσία,
προστέθηκε το (αχρείαστο κατ' εμέ) κινέζικο ειδησεογραφικό κανάλι "CGTN", τ' οποίο, όταν το επιλέγω,
απλώς μου εμφανίζει το OPEN, χωρίς όμως να τερματίζει η εφαρμογή (πρέπει να πατήσω το πλήκτρο "exit" για να συνεχίσω
την χρήση του δέκτη).
Τα υπόλοιπα κανάλια (περιφερειακά) εμφανίζονται κανονικά.
Πάντα αναφέρομαι σε χρήση με image "SatDream 8".
Σε τηλεόραση LG του '18 (νομίζω) το κανάλι που αναφέρω πιό πάνω, εμφανίζεται κανονικά.
-
Απ: Re: Octagon SF 8008 - HBBTV (Υβριδικές υπηρεσίες)
Καλησπέρα σας, φίλοι μου.
Δεν πέρασε αρκετός καιρός, που έχει να λειτουργήσει κανονικά η υβριδική της Ε.Ρ.Τ., με το "SatdeamGR 8" image;
Μου κάνει δυσάρεστη εντύπωση, γιατί όταν έβαλα σε λειτουργία για πρώτη φορά τον δέκτη, είχα εγκατεστημένο
το "OpenATV (6.2)" (που είχε το ίδιο πρόβλημα εκείνο τον καιρό, ενώ την τελευταία φορά
που το χρησιμοποίησα με πιό πρόσφατη έκδοση, την 6.4, λειτουργούσε κανονικά η υβριδική).
Στην συνέχεια όμως, είχα βάλει το SDG 6, που για κάποιο χρονικό διάστημα λειτουργούσε κανονικά (βλ. παλαιότερα μηνύματα)
κι εμφάνισε και πάλι το ίδιο πρόβλημα, αν δεν απατώμαι.
Με το SDG 8, απ' ό, τι θυμάμαι, λειτούργησε καλά το πρώτο διάστημα και από τον περασμένο Νοέμβρη ( ;;; ) νομίζω,
υπάρχει αυτό το πρόβλημα.
Εν τέλει, είναι κρίμα που είναι και δικό μας (Ελληνικό) το λογισμικό -αν δεν κάνω λάθος- το οποίο είναι
το μόνο -και δεν το αναφέρω επειδή είναι στην γλώσσα μας, μ' ό, τι συνεπάγεται- αλλά από το τότε
που το εγκατέστησα στο δέκτη την πρώτη φορά, το... έχει αγαπήσει ιδιαίτερα ο δέκτης, καθώς δεν παρουσίασε αστάθεια
στα καλά καθούμενα (βλ. πράσινες οθόνες) καθώς, όποια και όσα πρόσθετα που δεν ανήκουν στην βάση των συμβατών,
ή θα λειτουργήσουν ή όχι, κάτι που είναι απόλυτα φυσιολογικό για μένα.
-
το παραδοξο σε ολη την υποθεση του παιζει/δεν παιζει η ερτ υβριδικη, ειναι οτι εμεις ποτε δεν φτιαξαμε/χαλασαμε τιποτα στο hbbtv plugin (πλην ενος σφαλματος μονο στον sf8008) . ολες οι αλλες αλλαγες, ηταν απο τεχνικες αλλαγες της ΕΡΤ.
δυστυχως επισης, η openpli που ειναι η "μαμα" της βασης του λογισμικου μας, θεωρει οτι το εν λογω hbbtv plugin ειναι ιδιοκτησια της vu+ (που ουτε εκει δουλευει) και δεν θελει να ασχοληθει...
αλλα και κανεις/καμια ομαδα δε βλεπω να ασχολειται με μια νεα δουλεια που υπαρχει, ενος open source hbbtv plugin (στο οποιο ειχα τις οποιες ελπιδες μου για κατι καλυτερο).
το πιο περιεργο, ειναι οτι η ερτ υβριδικη, λειτουργει κανονικα μεσα στα δορυφορικα καναλια anixe hd ,anixe+ και aristo tv (αλλα αν θυμαμαι καλα, δεν εχεις δορυφορικη ληψη)...