Το πέρασα πριν λίγο [OpenPLi 4 with GStreamer 1.0 (1.6.1)] σε OpenMultiboot του κάνω ρυθμίσεις και επανέρχομαι....
Μια απορία αυτό το GStreamer... τι ακριβώς κάνει?
Printable View
Το πέρασα πριν λίγο [OpenPLi 4 with GStreamer 1.0 (1.6.1)] σε OpenMultiboot του κάνω ρυθμίσεις και επανέρχομαι....
Μια απορία αυτό το GStreamer... τι ακριβώς κάνει?
Η έκδοση GStreamer 0.10 που έχουν τα "beta" images εδώ και δύο χρόνια δεν υπάρχουν updates.
Η έκδοση GStreamer 1.6.1 βγήκε πρίν 1 εβδομάδα! Και έχει καλύτερη υποστήριξη για streams κλπ.
Υποστηρίζει αναπαραγωγή h265 video?
Τα feeds για αυτα τα images ειναι παλιά ή νέα;Χρειάζετε να κάνω τα παρακάτω;
# sed -i 's|satdreamgr-openpli-4/|satdreamgr-openpli-4-new/|' /etc/opkg/*.conf
# rm /var/lib/opkg/satdreamgr-*
# opkg update
# opkg upgrade
Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι, τα experimental images έχουν έτοιμα τα feeds.
Το παραπάνω που αναφέρεις ήταν κάτι που δίναμε στους beta testers, αλλά καθώς δεν υπήρχε ανταπόκριση, αποφασίσαμε να έχουμε 2 images. Τα beta και τα experimental με gst1.
Το experimental ίσως κάποια στιγμή να είναι οκ για καθημερινή χρήση, μέχρι τότε θα υπάρχουν και τα παλιά.
Το δοκίμασα το νέο image σε dm500 hd και είδα οτι ορισμένες φορές πέζει σε λάθος ανάλυση αρχεία video,π.χ video αναλυσης 1080p24 το αναπαράγει σε 1080ι60 και άλλες φορές το δείχνει σωστά.Εχω εγκαταστήσει το autoresolution με τις σωστές ρυθμίσεις και σε image με gst 0.10 και δεν είχα αυτό το πρόβλημα.
Εδώ είναι οι ρυθμίσεις του autoresolution
Attachment 2465
Το παραπάνω γίνεται πάντα; αν έχεις και κάποιο sample που δημιουργεί το πρόβλημα θα βοηθούσε (ακόμη περισσοτερο).
Φυσικά ο,τι άλλο βρεις το αναφέρεις.
επισης,δοκιμασες να αφησεις default τις ρυθμισεις στο autoresolution και να το ξαναδεις?
Οταν ο δέκτης δείχνει δορυφορικό κανάλι η ανάλυση είναι σωστή,μόλις επιλέξω media player και αναπαραγωγή video 1080p24 αλλάζει την ανάλυση απο 1080i50 που ειναι το δουφορικό κανάλι σε 1080i60 και όχι σε 1080p24 που είναι το σωστό,πρέπει μετά να επιλέξω video ανάλυσης sd π.χ 576p να το αναπαράγει και μετά να επιλέξω video hd να το δείξει σωστά.Εχω δοκιμάσει με απενεργοποιημένο τελείως το autoresolution και κάνει τα ίδια.
οχι κλειστο, default δοκιμασες?
http://t7.pixhost.org/thumbs/67/3029...0000_0_0_0.jpg
Τα δορυφορικά δεν πρέπει να έχουν θέμα, η αλλαγή αφορά μόνο το GStreamer. Παρακαλώ πολύ εάν έχεις κάποιο δείγμα από αρχείο που συμβαίνει το πρόβλημα να το δούμε. Γενικότερα το image είναι experimental οπότε αν δημιουργεί προβλήματα βάλε το κανονικό.
Δεν είναι θέμα δείγματος,σε όποιο video hd παρουσιαζει αυτο το προβλημα,οπως επισης στα video αναλυσης sd 576p τα αναπαραγει σε 576i.Θα εγκαταστησω παλι το image με dream up μεσω usb και οχι network και θα σας ενημερωσω.
Τα ίδια κάνει μετα την εγκαταςταςη που εκανα.Οποτε αναμενουμε νεα ενημερωση.
Σήμερα έκανα ενημέρωση και κατά την διάρκεια booting εμφανίζει πράσινη οθόνη και αναβοσβήνει το κόκκινο led στον dm 500 hd original δέκτη μου χωρίς να κάνει loading το λογισμικό.
Δεν έχει βγάλει δυστυχώς.
http://i66.tinypic.com/2utt2rl.png
Δοκίμασε έτσι:
Code:find / -type f | grep enigma2_crash
ουτε με ftp σε αφηνει?
επισης,εχεις πανω στον δεκτη δισκο? γιατι εαν δεν εχεις,πολυ πιθανο να μην βλεπει καν (πραγματικο ) /hdd
Ξαναέκανα εγκατάσταση απο dreamup και ύστερα update μέσα απο το menu του δέκτη και δεν εμφανίστηκε κανένα πρόβλημα.Σας ευχαριστώ!
Βασικά το πρόβλημα με την ανάλυση του video εντοπίζεται οτι δεν εμφανίζεται σωστά στην infobar με αποτέλεσμα το autoresolution να μην δουλευει οπως πρέπει.Το ίδιο πρόβλημα με εμένα έχει και αλλο ατομο που ποσταρε τα εξής στο openpli forum.
On my dm800se the media resolution won't be displayed properly in the infobar and therefore autoresolution isn't working most of the time. Sometimes resolution gets detected wrong (for example 720i50 even though its 720p50) or infobar just shows X as resolution. Media is playing fine though.
Αυτό φίλε μου είναι bug στον renderer που διαβάζει τις τιμές αυτές από το serviceinfo και τις αποδίδει στις infobars των skins. Πρέπει να το δει κάποιος να διορθώσουν τον κώδικα να ανανεώνει τις τιμές συχνότερα. Δεν έχει να κάνει με το αν δουλεύει το autoresolution, προφανώς και δουλεύει σωστά, αλλά απλά μπερδεύεται ο χρήστης καθώς δεν βλέπει να ανανεώνεται η πληροφορία σε πραγματικό χρόνο!
Στο (videocontent) δεν έχεις την ίδια ανάλυση στο autoresolution με το infobar όταν κανεις αναπαραγωγή με το mediapayer ;
Το mediaplayer δεν έχει σχέση με την πληροφορία αυτή στο infobar,απλά πρέπει να δούμε αν το πρόσθετο που διαβάζει την ανάλυση που εκπέμπει την διαβάζει σωστά
Κοιτάζουμε ένα κανάλι με την τάδε ανάλυση που την βλέπουμε στο infobar , κάνουμε εγγραφη στο ίδιο κανάλι και μετά πάμε στο mediaplayer και στο infobar πρέπει να έχουμε την ίδια ανάλυση, αν αυτή η ανάλυση είναι σωστή και το Autoresolution δεν την εμφανίζει το ίδιο σημαίνει ότι εκεί είναι το πρόβλημα. Αν η ανάλυση αρχικά δεν είναι σωστή σημαίνει ότι τα πρόσθετα που αναλύουνε αυτή στα κανάλια δεν το κάνουνε σωστά, και το autoresolution το κάνει σωστά
Αρχείο video ανάλυσης 720x576 progressive το αναπαράγει ο media player σε 720x576 interlaced
Attachment 2490
Attachment 2491
Attachment 2492
http://www.megafileupload.com/5xp9/Sample.mkv
Δειγμα video για να δοκιμάσετε.
Αυτό γίνετε μονο στα εξωτερικά αρχεία που αναπαράγουμε και όχι αρχεία που έχουμε κάνει εγγραφη στον δίσκο μας ;
Ok, αν το autoresolution , και το infobar που διαβάζει από το extrainfo έχουνε τις ίδιες πληροφορίες ενδέχεται το mediaplayer να διαβάζει άσχημα την ανάλυση σε αυτού του είδους αρχεία και αυτό μονο από αυτούς που φτιάξανε το plugin διορθώνεται.
Αν ένα από τα δυο πρώτα (autoresolution, infobar )διαβάζει σωστά σημαίνει ότι το άλλο έχει το πρόβλημα και όχι ο mediaplayer
Αυτά είναι παραλείψεις στον κώδικα του enigma2 από καταβολής του CVS. Έχετε δει ποτέ παράδειγμα κανάλι SD MPEG4 με ανάλυση 720Χ576? Όλα 704Χ576 τα διαβάζει. Το ότι τα διαβάζει όμως έτσι δεν σημαίνει ότι είναι! Θεωρήθηκαν μικρές λεπτομέρειες και δεν τα έδωσε ποτέ κανείς σημασία!
Mpeg-2 το εμφανίζει κανονικά
Attachment 2493
Ναι MPEG2 κανονικά, βάλε τώρα ένα πχ της Digea! 704Χ576!
Οπότε απότι κατάλαβα είναι θέμα autoresolution plugin και πρεπει να απευθυνθω εκει;Μπορείτε να μου πείτε ποιο link,forum,team... ειναι αρμόδιο;
Στο forum της ομάδας openpli μου είπαν οτι ίσως είναι θέμα drivers.Να υπενθυμίσω οτι με gst 0.10 images δεν έχω κανένα πρόβλημα.Τα satdreamgr images με gst 0.10 έχουν διαφορετικούς drivers απο τα images με gst 1.6.1.Εδώ είναι και η συνομιλία
luis67, on 26 Nov 2015 - 11:56, said:dm500 hd officialy support progressive output 50/60 hz at 480,576,720 and only at 1080 is 24 hz.As i said again i never had broblems watching the same video files using image with gst 0.10.
mx3L Senior Member said
Detection if video is progressive or interlaced is done in drivers, it's not related to gstreamer version. I have tested your sample and on et4x00 with gst1.0 and video is detected by drivers as progressive.
So It looks to me that you're using different drivers in your gst 0.10 image.
Είναι θέμα των event που στέλνουν οι drivers. Στο 0.10 γίνεται χρήση του dvbmediasink από την Dreambox το οποίο φυσικά δεν υπάρχει για 1.0.
Στο 1.0 γίνεται χρήση το OpenPLi dvbmediasink που έχει τροποποιηθεί για να παίζει. Νομίζω ότι έχω εντοπίσει τι φταίει οπότε θα διορθωθεί.
Θα ενημερώθεις από εδώ ή από εκεί...
Μπορείς να κάνεις online update και να ενημερώσεις αν έχει λυθεί το πρόβλημα;
Ναι έκανα,το πρόβλημα λύθηκε.Ευχαριστώ πολύ!
Update apo to pio palio image sto kainourgio ginete?,i, thelei panta egatastasi apo tin arxi?