Απ: Discussion for SatDreamGr Images
Μιλάμε πάντα για sdg experimental! Θα ξαναπεράσω κάποια στιγμή το image στη flash από την αρχή χωρίς multiboot και tbs επάνω και θα αναφέρω, όμως μου κάνει εντύπωση γιατί ήδη είχα περάσει καινούριο και πριν 2 μήνες που εμφανίστηκε το πρόβλημα με το update και είδα ότι συνεχίζεται, χώρια που στα images στο multiboot δεν έχω τα ίδια θέματα. Αν ήταν λοιπόν θέμα δέκτη δεν θα έπρεπε να το κάνει καθολικά?
Χωρίς tbs και multiboot πιστεύω δεν θα έχεις πρόβλημα , όταν περάσεις καινούργιο image περνα το multiboot και τελευταίο το tbs να δεις αν εκεί είναι το πρόβλημα
Re: Experimental Sat Dream Gr Images
μολις τον εβαλα για δοκιμη...(osmini -experimental)
ενημερωση λογισμικου,κανει κανονικα μεσα απο το menu χωρις να κολλαει...
εγκατασταση και απεγκατασταση προεθετων,επισης κανει κανονικα μεσα απο το menu.
για ταχυτητα κατα το boot...δεν ξερω,γιατι δεν εχω image στο multiboot να συγκρινω.δε νομιζω οτι βλεπω καποια διαφορα σε σχεση με το παρελθον (φυσικα μπορει να κανω και λαθος) και επισης,σε σχεση με τον ultimo που μπορω να συγκρινω,δε βλεπω καποια διαφορα σε σχεση με το παρελθον...
Re: Discussion for SatDreamGr Images
καλησπερα
και εδω osmini latest experimental ολα νομιζω ειναι κανονικα χωρις να εχει αλλαξει κατι.
Εγκατασταση/απεγκατασταση μεσα απο το μενου,εππανεκινιση ενιγκμα 12-15 δευτερα,αναβαθμιση μεσα απο το gui ολα κανονικα
Ηλια δοκιμασε καθαρη εγκατασταση...μαλλον με κατι σταβωσε ο δεκτης σου και σου κανει κολπακια.
Με το τελευταίο update διορθώθηκε το πρόβλημα με την αναβάθμιση μέσω μενού αλλά παραμένει το πρόβλημα με το boot, θα δοκιμάσω αρχικά χωρίς στικάκι, την tbs την έβγαλα ήδη αλλά δεν είδα καμία διαφορά.
Σκέφτομαι μήπως φταίει που κάνω επαναφορά των ρυθμίσεων μέσω του autobackup και χαλάει κάτι, θα περάσω καινούριο απόψε ή αύριο και θα ξανα αναφέρω!
Να ρωτήσω κάτι, τα feeds του openpli5 σε kernel 4.3 λειτουργούν ακόμα? Με την αναβάθμιση της flash σε 4.7 σταμάτησαν να μπουτάρουν όλα όσα είχαν παλιό kernel (δεν το έκανε με προηγούμενες αναβαθμίσεις) και έχασα το sdg 4.3 στο multiboot, όπου η tbs λειτουργούσε πάρα πολύ καλά, τώρα απλά δεν παλεύεται η κατάσταση!
Λοιπόν τον βρήκαμε τον "ένοχο". Την καθυστέρηση στην επανεκκίνηση/enigma2 την προκαλεί μία προσάρτηση δικτύου, έχω έναν δικτυακό δίσκο που έχω προσαρτήσει πάνω στον osmini και τον έχω θέσει ως hdd. Σβήνοντας την προσάρτηση κατευθείαν γίνεται η επανεκκίνηση σφαίρα! Μου κάνει εντύπωση όμως γιατί τον δίσκο τον έχω προσαρτημένο εδώ και 8 μήνες και το πρόβλημα το εμφάνισε πρόσφατα, μάλλον με το νέο kernel 4.6! Στο openatv δεν έχει θέμα γιατί κάνει αλλιώς τις προσαρτήσεις, το openpli δίνει μόνο cifs και nfs και όχι auto fstab (που δεν επηρεάζει την ταχύτητα). Αν κάποιος έχει να προτείνει κάτι (ίσως να κάνω μέσω fstab τη δικτυακή προσάρτηση) ευπρόσδεκτο!
Ένα θεματάκι επίσης που δεν έχω αναφέρει εδώ και καιρό και έφερε ο kernel 4.5 (το κάνει σε όλα τα images) είναι ότι ο δέκτης τίθεται σε κατάσταση αναμονής χωρίς όμως να φαίνεται (δηλαδή φαίνεται ανοικτός) όταν βλέποντας ένα οποιοδήποτε κανάλι βάλω την TV σε αναμονή (σύνδεση HDMI φυσικά) και την ξανανοίξω μετά από λίγη ώρα. Για να επαναφέρω το δέκτη πρέπει να πατήσω το power 2 φορές για να ανοίξει. Το έχει παρατηρήσει κανένας ή μόνο σε μένα το κάνει?
Τι πρωτόκολλο επικοινωνίας είναι το "auto fstab"; Είναι στο plugin, επιλογή στα πρωτόκολλα nfs ή cifs;
Ή εντολή mount τι επιστρέφει στην μία περίπτωση και τι στην άλλη;
Στο /hdd γράφετε κάτι στο reboot; (Πχ epg)
Η τηλεόραση ποιο μοντέλο είναι, πχ ή LG έχει θέμα όταν κλείνει ο δέκτης, δεν κλείνει ή τηλεόραση σε όλους τους δέκτες. Αυτό που περιγράφεις είναι σαν να μην παίρνει το hdmi-cec την εντολή κλεισίματος. Κάποιοι έχουν αναφέρει και προβληματικό καλώδιο hdmi το οποίο δημιουργεί τέτοια συμπεριφορά (χαλασμένο το pin 13 αν θυμάμαι καλά).
Τέλος τα sources μπορείς να τα βρείς εδω: http://github.com/open-edision με τα οποία μπορείς να φτιάξεις δικό σου image με 4.3, Το SatDreamGr 5 θα έχει τον τελευταίο kernel και τότε δημιουργήθηκε για να ξεπεράσεις το πρόβλημα σου. Η TBS καλό θα ήταν πάντως να βγάλει σωστούς drivers ενσωματωμένους στον linux kernel, στην τιμή που κοστίζουν παίρνεις 2 osmini και πας και για μπύρα!
Re: Discussion for SatDreamGr Images
Τα φώτα σας και τη βοήθειά σας και σε μένα!
Σε έναν sunray4 με τριπλό tuner και a8p έχω το συγκεκριμένο image.
Πριν από 1-2 βδομάδες καιμετά από κάποια αναβάθμιση άρχισε να δυσλειτουργεί το usals.
Συγκεκριμένα άλλες φορές μετακινεί το κάτοπτρο κι άλλες αρνείται πεισματικά!)=.*:
Όταν δε δεν το μετακινεί δεν βγάζει ούτε τοσηματάκι στην οθόνη.
Ήμουν έτοιμος να πάω στην ταράτσα να ξηλώσα το μοτέρ αλλά σε μια ύστατη προσπάθεια έβαλα έναν παλιό dm600 και το γυρίζει μια χαρά.
Λοιπόν οι επιλογές που δίνει είναι:
Προσάρτηση μέσω autofs, fstab, enigma2, enigma2 παλιό φορμά, τα πρωτόκολλα είναι cifs, nfs. Το έχω βάλει fstab και δεν παρατηρώ με αυτό πρόβλημα καθυστέρησης στην επανεκκίνηση.
Η TV είναι Samsung και το καλώδιο είναι ίδιο εδώ και τρία χρόνια.
Για την TBS συμφωνούμε απόλυτα...
Ευχαριστώ πολύ όλα τα παιδιά για τη βοήθειά σας!!!
Quote:
Originally Posted by
mcelliot_g
Ένα θεματάκι επίσης που δεν έχω αναφέρει εδώ και καιρό και έφερε ο kernel 4.5 (το κάνει σε όλα τα images) είναι ότι ο δέκτης τίθεται σε κατάσταση αναμονής χωρίς όμως να φαίνεται (δηλαδή φαίνεται ανοικτός) όταν βλέποντας ένα οποιοδήποτε κανάλι βάλω την TV σε αναμονή (σύνδεση HDMI φυσικά) και την ξανανοίξω μετά από λίγη ώρα. Για να επαναφέρω το δέκτη πρέπει να πατήσω το power 2 φορές για να ανοίξει. Το έχει παρατηρήσει κανένας ή μόνο σε μένα το κάνει?
Αυτό πρέπει να το ρυθμίσεις στην τηλεόραση για να μην κλείνει ταυτόχρονα με την τηλεόραση ότι είναι συνδεμένο σε HDMI-CEC ,σε εμενα κλείνει κανονικά τον δεκτη και ανοίγει δεκτη και τηλεόραση με το control του δεκτη, με το control τηλεόρασης ανοίγει μονο την τηλεόραση και όχι και ο δεκτης .
Κάποιο menu θα έχει Anynet+ (HDMI-CEC