Απ: New SatDreamGr Images 6
Έχω έναν osmini και χάρη στην υπέροχη ιστοσελίδα σας, στις αρχές του 2019, του φόρεσα την έκδοση 4.
Ο κύριος λόγος ήταν κάποια εμπλοκή του πρόσθετου OpenOrera στο αυθεντικό (και αφιλόξενο) λειτουργικό του open ATV ώστε να μην έχω πρόσβαση στην υβριδική ΕΡΤ!
Έτσι πλέον απολαμβάνω τους Red Button της ΕΡΤ και του ARTE που είναι υπεραρκετά για τις λίγες ώρες θέασης που διαθέτω καθημερινά...!
Σημειώνω εδώ (ως αρχάριος) ότι ένας καλός δορυφορικός δέκτης και ο (παλιός αλλά πολύ καλός) τηλεοπτικός μου δέκτης (απλά HD) μου είναι επίσης υπεραρκετά...
Έβαλα επίσης σε μπουκέτο τα κανάλια IP της εφαρμογής σας greekstreamtv, ως αρχάριος...
Στο HbbTV διαπιστώνω μια μεγαλύτερη καθυστέρηση απόκρισης και κολλήματα εν γένει στην ΕΡΤ HbbTV, παρά στην (νομίζω πιο βαριά) εφαρμογή του ARTE ΗbbTV.
Οι ερωτήσεις μου είναι οι εξής:
1) Να προχωρήσω στην εγκατάσταση της έκδοσης 6 για να βελτιώσω την απόκριση του osmini ή θα την χειροτερέψω (ταχύτητα δέκτη, πρόσθετων, αποκρίσεων κλπ); Να δοκιμάσω κάποια 5;
Σε κάθε περίπτωση, έχω πάρει ένα τρέχων backup (μεγέθους 45MB) των ρυθμίσεών μου. Θα επανέλθουν οι ρυθμίσεις μου, όταν τις επαναφέρω, με την αναβάθμιση 5 ή 6 ή είναι ασύμβατο το backup;
Δεν έχω βάλει πολλά πρόσθετα, το OpenOpera (enigma2-plugin-extensions-openopera_1.0-r0_mips32el), ένα για τον καιρό (όχι το msn) και το enigma2-plugin-extensions-livestreamersrv_0.3-r0_all για το greekstreamtv που προανέφερα.
Εξακολουθώ να μην έχω πρόσβαση στον Browser για websurfing. Σέρνεται. Ίσως έχω βάλλει ακατάλληλο πρόσθετο.
2) Για να συνεχίσω τους πειραματισμούς μου, κυρίως για Blind Scan, δοκιμαστικά σεταρίσματα OSCAM/CCCam, λήψεις Τ2-ΜΙ (θα προσπαθήσω, σύμφωνα με τον σχετικό οδηγό σας) και αργότερα ίσως με το dual boot, θα μου προτείνατε να βάλω μια πειραματική 5 ή μια 6;! Νομίζω ότι κάποια στιγμή θα χρειαστώ και 2η κεραία, 2-3 LNB με disecq και τα σχετικά για τους πειραματισμούς. Με την υπάρχουσα κεραία μου (0,8 ή 1 μέτρο) τα πάω μια χαρά στη λήψη (με κεντρική τις 13) με ένα μικρό οργανάκι...
3) Αν καταλαβαίνω σωστά, ένας osmio 4k με 8 γίγα flash και 2 γίγα μνήμη θα ήταν ιδανικός για τις ανάγκες μου και τους πειραματισμούς μου... Με σημερινή τιμή, ακατέβατη στα 160 ευρώ, προτείνετε να τον αγοράσω αρχές του 2020 ή να περιμένω κάποιoν νεότερο;!
Σας ευχαριστώ και για το καταπληκτικό λειτουργικό σας και με συγχωρείτε αν έγραψα σε λάθος νήμα... (κατευθύνετέ με σχετικά!)
Re: New SatDreamGr Images 6
To θεμα ειναι ποιο satdreamgr 4 εχεις ;;; και αν εχει το patch για το ΑΙΤ που θελει η ΕΡΤ ;;;; ... και το σωστο για το hbbtv ειναι το enigma2-plugin-extensions-opera-hbbtv_1.0-r3 και οχι το openopera_2.0-r0
1) σιγουρα τα νεωτερα λογισμικα, ειναι πιο βελτιωμενα, με περισσοτερες διορθωσεις και περισσοτερες προσθηκες.
το οτι το hbbtv του arte ειναι πιο βαρυ,ισως και να μην λεει τιποτα, μια και αφου παιζει σε ολους τους browser, αρα μαλλον ειναι πιο "ευκολη" περιπτωση απο αυτο της ΕΡΤ που δεν παιζει σε ολους...
επισης, αν θελεις κανε μια αναφορα,για το ποιον ακριβως browser (πιο ακριβως προσθετο) χρησιμοποιεις,να δουμε και οι υπολοιποι,εαν εχουμε τα ιδια με τα δικα σου προβληματα...
2) αν εχεις τον απλο osmini ,δεν υπαρχει η δυνατοτητα για απευθειας ληψη Τ2ΜΙ (μονο με καποιο "τρικ")... και επισης,δεν ξερω εαν υπαρχει πλεον νοημα για τα εν λογω καναλια , μια και εδω και λιγο καιρο,εχουν κρυπτογραφηθει...
Σας ευχαριστώ και τους 2, medousa89 και georgeflu!
Δεν μου ήρθε email για τις απαντήσεις σας, μάλλον θα πρέπει να το ρυθμίσω, και έτσι το ξαναέγραψα και στη σελίδα για τον Experimental-SatDreamGr-Image-Edision-OS-Mini...
Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχω την έκδοσή σας Satdreamgr-4.0-gst1-osmini-20181023.
Και το enigma2-plugin-extensions-openopera_1.0-r0_mips32el που λέτε ότι δεν είναι το σωστό (λόγω ΑΙΤ μάλλον...).
Θυμάμαι ότι με είχε δυσκολέψει αρκετά στην εγκατάσταση, το είχα περάσει μάλλον από το usb και όχι μέσω ftp.
Βέβαια, μπορεί να έχω εγκατεστημένο και το OpenOpera_1.0-r0-MOD-RAED-OE2.0, γιατί το έχω και αυτό μέσα στο φάκελο που κρατάω για να θυμάμαι τι έχω εγκαταστήσει...
Δεν μπορούσα να ανοίξω σελίδα με τίποτα αρχικά...
Γενικά, είναι λίγο σκόρπια τα πρόσθετα στο δίκτυο και δεν τα βρίσκει εύκολα αρχάριος.
Άρα θα πρέπει να εγκαταστήσω το σωστό (enigma2-plugin-extensions-opera-hbbtv_1.0-r3).
Και ελπίζω να βρω το σωστό "patched" πρόσθετο που λέτε...
Ελπίζω να καταφέρω να απεγκαταστήσω σωστά αυτό που έχω ήδη μέσα, γιατί με τα πρόσθετα δυσκολεύομαι ακόμα...
Θα πρέπει να κοιτάξω το log να δω τι έχω εγκαταστήσει και να αφαιρέσω αυτά που έχω βάλει εγώ και δεν χρειάζονται.
Κατά συνέπεια, αν παίξει σωστά και η ΕΡΤ Υβριδική δεν θα σημαίνει ότι έχω πρόβλημα hardware και ότι χρειάζομαι άμεσα έναν ταχύτερο δέκτη.
Θα περάσω μετά και την έκδοση 6 να δω πως ανταποκρίνεται ο osmini (έχω τον απλούστερο από τα 4 μοντέλα που βγήκαν) και θα σας ενημερώσω σχετικά.
Για τη συγκεκριμένη έκδοση 4 που φοράει τώρα, δεκτή κάθε παρατήρηση για την αναβάθμισή της!
Και τέλος, θα μπορώ να επαναφέρω τις ρυθμίσεις μου από το backup της έκδοσης 4; (αρχείο 45Mbps)
ΟΚ και με τη λήψη Τ2ΜΙ. Ούτε καν λοιπόν...
Σας ευχαριστώ και πάλι!
Tο openopera του Fairbird δεν νομιζω να σου κανει ...γιατι αναφέρει ο Fairbird "openATV OE2.0 only" και μπορείs να χρησιμοποιήσεις το κανονικό openopera .
Tο "patch" δεν αναφέρεται σε πρόσθετο ...αλλα σε προσθήκες και βελτιώσεις για συγκεκριμένο σκοπό(ait hbbtv) στο enigma που επιτυγχάνεται πχ στο satdreamgr 6
αν βαλεις περισσοτερους απο εναν browser, θα εχεις σιγουρα προβλημα (θα ξεκινανε και οι 2 και τελικα δε θα παιζει κανενας...)
browser και γενικοτερα προσθετα, μπορεις να κατεβαζεις μεσα απο το feed του image. πατας 2 φορες το πρασσινο κουμπι και εχεις εκει τα πιο δοκιμασμενα/αξιοπιστα για την μορφη του image.
εκει θα βρεις και τον browser που αναφερεις στο μυνημα σου...
Νομίζω ότι δεν μπορώ να εντοπίσω κάπου το πρόσθετο που χρειάζεται... (enigma2-plugin-extensions-opera-hbbtv_1.0-r3)
Έψαξα στο διαδίκτυο να το βρω ως ipk, δοκίμασα εγκατάσταση και με telnet και μου βγάζει:
Unknown package 'enigma2-plugin-extensions-opera-hbbtv_1.0-r3'.
Collected errors:
* opkg_install_cmd: Cannot install package enigma2-plugin-extensions-opera-hbbtv_1.0-r3.
root@osmini:
Οποιαδήποτε βοήθεια, ευπρόσδεκτη.
3 Attachment(s)
και μερικά επιπλέον στοιχεία για το δέκτη...
Attachment 5095
Attachment 5096
Attachment 5097
το μυνημα #56 το διαβασες?
Το διάβασα, αλλά μάλλον δεν έχω καταλάβει τη διαφορά του enigma2-plugin-extensions-opera-hbbtv_1.0-r3 από το openopera_2.0-r0...
(1) Αυτά τα 2 πρόσθετα που κάνουν την ίδια δουλειά;!
(2) Τα πρόσθετα αυτά είναι ταυτόχρονα και Browser και περιηγητές για την Υβριδική τηλεόραση;!
Διότι τόσον καιρό ναι μεν είχα Hbbtv (με προβλήματα στην ΕΡΤ) αλλά δεν μπορούσα να περιηγηθώ στο διαδίκτυο διότι η εφαρμογή σέρνονταν (πιθανόν είχα 2 ασύμβατα πρόσθετα μαζί...)
Νομίζω, χρειάζομαι τα φώτα σας...