1 Attachment(s)
Disecq που παίζουν MONO οι 2 θύρες, μετά από φλασάρισμα.
Καλησπέρα σε όλους.
Σήμερα, από λάθος μου που κάτι έσβησα στο φλασάκι (που έτρεχε το image), αναγκάστηκα να φλασάρω τον δέκτη από την αρχή.
Φυσικά δεν πείραξα το παραμικρό, παρά εγκατέστησα το τελευταίο διαθέσιμο image.
Έκτοτε παίζουν μονάχα οι 2 πρώτες θύρες (Astra & Hotbird).
Τα κανάλια που υπήρχαν στους 2 άλλους δορυφόρους τα εμφανίζει πως "δεν έχουν σήμα".
Μου τα κάνει "κόκκινα" και τα ξαναστέλνω με το dreambox edit.
Έχει να προτείνει κάποιος κάτι;
Attachment 21341
Απ: Disecq που παίζουν MONO οι 2 θύρες, μετά από φλασάρισμα.
καλησπερα !!
δοκιμασε να αλλαξεις την σειρα
δλδ βαλε πρωτα hotbir και μετα τον astra στο tuner
Re: Απ: Disecq που παίζουν MONO οι 2 θύρες, μετά από φλασάρισμα.
Σε ευχαριστώ.
Το δοκίμασα, έκανα και επανεκκίνηση και δεν άλλαξε τίποτα.
Παραμένει το πρόβλημα.
Απ: Re: Απ: Disecq που παίζουν MONO οι 2 θύρες, μετά από φλασάρισμα.
κοιταξες το φισ μηπως ?
κουνισε λιγο και to tuner
αν δε κανεις κατι ξαναβαλε ενα image
βαλε αν εχει το satdreamgr ειναι το καλυτερο !!
Re: Απ: Re: Απ: Disecq που παίζουν MONO οι 2 θύρες, μετά από φλασάρισμα.
Τελικά μετά από πολλά πειράματα έπαιξε με το satdream.gr αν και με προβληματίζει πως η βέρσιον που πέρασα (και είναι η πιο πρόσφατη) είναι από το μακρινό 2021.
Στο μεταξύ, αφού έπαιξαν όλα με επιτυχία, σπάω το κεφάλι μου να βρω ποιο είναι το plug in που γυρ΄ίζει το softcam αυτόματα (ανάλογα με τον πάροχο) σε oscam-emu.
Re: Disecq που παίζουν MONO οι 2 θύρες, μετά από φλασάρισμα.
σχετικα με το πρωτο προβλημα...
αν τα settings που εχουμε περασμενα στον δεκτη (και το ονομα του δορυφορου) , δεν ταυτιζονται με αυτα της database του image,τοτε το συστημα νομιζει πως προκειται για αλλο δορυφορο.
πχ... ο ενας δημιουργος settings κανλιων εχει καποιον δορυφορο ως "astra 19.2 5-6-7" και ο αλλος σκετο "astra 19.2"
η αν προσπαθουμε να περασουμε σε δεκτη με νεο λογισμικο, καποια παλαια settings, και στο μεταξυ εχουν αλλαξει τα ονοματα καποιων δορυφορων.
για το αλλο...αν και καταλαβα τι λες, μου διαφευγει κι εμενα αυτη τη στιγμη το ονομα..., αλλα δεν το χρειαζεσαι, τα βαζεις ολα πανω στο oscam-emu...
Η αλήθεια είναι πως ο δέκτης "ζορίζεται" λίγο. Τι εννοώ; Στο μενού των ρυθμίσεων έβλεπε τα 4 LNB, αλλά όταν του πέρναγα τα κανάλια, άμεσα μου τα έβγαζε "κόκκινα" όσα κανάλια ανήκαν στο 4ο lnb.. Δεν είναι ότι πήγαινα εκεί να δω κάποιο και μετά μου μου το έβγαζε "κόκκινο" κανάλι.
Τελικά μετά από μια επανεκίννηση, μπήκα στις ρυθμίσεις του tuner και μου έδειξε τα σωστά 3 LNB ενώ στο 4ο έγραφε δίπλα "αυτόματα".
Μόλις όρισα και το 4ο LNB, χωρίς να χρειαστεί να περάσω τα κανάλια πάλι, δούλεψαν όλα σωστά.
Τέλος, επειδή δεν θέλω να κουράζω το φόρουμ εδώ, εντόπισα πως αυτό που ζητούσα λέγεται Autocam.
Attachment 21342
Συμπέρασμα για το image που όλοι υποστηρίζουμε/χρησιμοποιούμε (προσωπική γνώμη)
Τρώγοντας χτες όλο το Σάββατο, Ομολογώ πως... ναι, το image Satdreamgr ακόμα και αν έχουν περάσει 4 χρόνια χωρίς καμία αναβάθμιση, παραμένει κορυφαίο κυρίως χάρις στα διάφορα βοηθητικά καλούδια που σου παρέχει.
Το Open PLI που δοκίμασα χτες, έχει πραγματικά πανέμορφο μενού. Εξαιρετικά γραφικά, ωραίες γραμματοσειρές. (Λογικό κάθε εβδομάδα το αναβαθμίζουν). Αλλά ο λόγος που δεν το χρησιμοποίησα (και παρέμεινα στο Satdream) είναι ένα σοβαρό πρόβλημα ήχου στην αναλογική έξοδο. Πρόσεξα πως ο ήχος έκανε διάφορα ανεβοκατεβάσματα, σαν να πείραζε κάποιος το RCA. Εννοείται πως δοκίμασα τα πάντα στο μενού ρυθμίσεις Εικόνα/ήχος αλλά δεν είδα να διορθώνεται.
Τέλος, στο PLI-8 μου άρεσε ότι όταν άκουγες ένα ραδιόφωνο, σου εμφάνιζε και το streaming link (ιδίως αν το είχες περάσει εσύ).
Στο Satdream ξεκινάει να δείξει το streaming link, αλλά δεν χωράει στο μενού "αναφορά υπηρεσίας" για να το δείξει.
δείτε την φωτογραφία...
Attachment 21343
οταν περνουσες settings καναλιων, αλλαζεις το "ονομα" καποιου δορυφορου (αυτο που εξηγω σε προηγουμενο μυνημα). ο δορυφορους που υπηρχε σαν θεση 4, εχει μια διαφορετικη ονομασια στη λιστα καναλιων που περασες. οποτε, ξαναοριζεις θεση 4 , με τον δορυφορο/ονομα απο τα νεα settings.
ναι, το autocam... αλλα οπως ξαναειπα, δεν χρειαζεται (καποια στιγμη γινεται και κουραστικο το να αλλαζει cam αναλογα το καναλι).
το τελευταιο, μαλλον για skin μου κανει και οχι για image, αν θελεις ανεβασε την φωτο σε καποια εξωτερικη σελιδα (πχ postimages) γιατι υπαρχει θεμα με τις εικονες και δεν το βλεπω ακριβως.
Α! επισης... αναφερεις για 4 χρονια χωρις ενημερωση, οποτε μαλλον εχεις το sdg8 , το οποιο ετσι κι αλλιως ειναι ως εκει λογω python2 .
αν θες να σου δωσω λινκ, να δοκιμασεις το sdg10 σε python3 (να ανακαλυψεις κι εσυ τα οποια καλα η στραβα μπορει να υπαρχουν κι εκει).
Καλησπέρα. Φυσικά και είμαι πρόθυμος για δοκιμές!
Στείλε μου ότι λινκ θες, αδερφέ μου.
Απ: Re: Disecq που παίζουν MONO οι 2 θύρες, μετά από φλασάρισμα.
Quote:
Originally Posted by
radiodj105
Καλησπέρα. Φυσικά και είμαι πρόθυμος για δοκιμές!
Στείλε μου ότι λινκ θες, αδερφέ μου.
Πες μας ποιον δέκτη έχεις, για να σου δώσουμε το link, γιατί από τα γραφόμενα παραπάνω αν βλέπω καλά δεν προκύπτει.-