Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 20
  1. #1

    Dr.Dream's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Location
    Ελλαδα---Εδεσσα
    Age
    44
    Posts
    1,872
    Rep Power
    3918

    Πως να περνετε screenshots

    Οσοι απο εμας θελουμε να περνουμε screenshot ενας πολυ καλος τροπος και απλος ειναι ο παρακατω
    Συνδεομαστε με telnet στον δεκτη μας και γραφουμε την παρακατω εντολη

    Εαν θελουμε να παρουμε μονο το μενου χωρις εικονα απο καναλι
    Code:
    grab -o -p /tmp/grab.png [οπου αλλαζουμε το grab σε οτι ονομα θελουμε να εχει το screenshot μας]
    Και στην συνεχεια με το ftp μας το περνουμε απο τον φακελο /tmp του δεκτη μας.

    Επισης αν θελουμε να εχει και εικονα απο το καναλι μαζι με το μενου τοτε γραφουμε την παρακατω εντολη
    Code:
    grab -d -p /tmp/grab.png
    και εδω δυο παραδειγματα απο screenshots δικα μου απο τον VU+duo ενα μονο με το μενου και το δευτερο μενου και εικονα



    0100010001110010001011100100010001110010011001010110000101101101

    Member SatDreamGr Projects

  2. #2

    apostolos's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    ΑΘΗΝΑ
    Posts
    813
    Rep Power
    2606
    Συνδεομαστε με telnet στον δεκτη μας.. δηλαδηem_greece

  3. #3

    korn's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    SatDreamGr
    Posts
    28,985
    Rep Power
    24781
    με ένα πρόγραμμα ftp - DCC για ευκολία του δίνεις με telnet τις παραπάνω εντολές ανάλογα με τι screenshots θέλεις και το βρίσκεις στον φάκελο /tmp του δέκτη σου.-

  4. #4

    apostolos's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    ΑΘΗΝΑ
    Posts
    813
    Rep Power
    2606
    στον QBOXHD για να καταλάβω που γράφω αυτό που λες????? Εαν θελουμε να παρουμε μονο το μενου χωρις εικονα απο καναλι
    Code:

    grab -o -p /tmp/grab.png [οπου αλλαζουμε το grab σε οτι ονομα θελουμε να εχει το screenshot μας]

  5. #5

    korn's Avatar
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    SatDreamGr
    Posts
    28,985
    Rep Power
    24781
    Ανοίγεις το DCC

    Αφού επικοινωνήσει με τον δέκτη σου, πηγαίνεις στο telnet και δίνεις την εντολή γράφοντας την ή με αντιγραφή επικόλληση. Πατάς enter και είναι έτοιμο το screenshots. Πηγαίνεις στο ftp του DCC, στο tmp και βρίσκεις το αρχείο που έκανες.-

  6. #6
    SatMagick's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Ελλάδα, Αθήνα, Γαλάτσι.
    Age
    50
    Posts
    18
    Rep Power
    0

    Απ: Πως να περνετε screenshots

    Δεν ήξερα ότι υπάρχει και αυτός ο τρόπος για να πάρεις screenshots από τον DM 800 που έχω. Αν και διαφέρει από τον τρόπο που πέρνω screenshots από τον DM 800 μου.
    Εγώ γράφω στην γραμή διευθήνσεων του Υπολογιστή μου μία την ΙΡ του Υπολογιστή, που είναι και στον DM 800 μετά πατά Dreambox control, και μετά αριστερά screenshot. Κάνω αποθήκευση στην επιφάνεια εργασίας του Υπολογιστή το screenshot με όποιο όνομα θέλω. Αλλά μου τα βγάζει λίγο θολά μάλλον.


  7. #7
    antonis41's Avatar
    Join Date
    Oct 2011
    Location
    20 χιλιομετρα απο την πλατεια συνταγματος
    Posts
    228
    Rep Power
    57

    Απ: Πως να περνετε screenshots

    αν δοκιμαζες με αυτον τον τροπο που περιγραφεις...για τον dm800 που εχεις ....μηπως αν επερνες 2-3 screnshot το ενα πισω απο το αλλο, και να εβλεπες μετα ποιο βγαινει καλλυτερο !! ισως να εχει να κανει με τα καρε τις εικονας και βγαινει θολα!!
    Παντως να σημειωσω πως σε περιβαλλον linux screenshot περνουμε αν πατησουμε το printscreen.

  8. #8
    SatMagick's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Ελλάδα, Αθήνα, Γαλάτσι.
    Age
    50
    Posts
    18
    Rep Power
    0

    Απ: Πως να περνετε screenshots

    Eχεις δίκιο, είναι μόνον στην εικόνα, και όχι στα στοιχεία τις info bar του δέκτη.
    O τρόπος screenshot που αναφέρω με εξυπηρετεί πάντως.

  9. #9

    apostolos's Avatar
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    ΑΘΗΝΑ
    Posts
    813
    Rep Power
    2606

    Απ: Πως να περνετε screenshots


  10. #10
    Skinner e2
    mcelliot_g's Avatar
    Join Date
    Jan 2011
    Posts
    1,626
    Rep Power
    8727

    Απ: Πως να περνετε screenshots

    Δυστυχώς το grab μέσω ip τουλάχιστον δεν παρέχει τη λειτουργία deinterlacing στο καρέ της εικόνας και έτσι ή θα βγαίνουν γραμμές αν υπάρχει κίνηση ή μισό και μισό καρέ!

Page 1 of 2 12 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Desktop screenshots
    By martinoff in forum Γενικά (General)
    Replies: 0
    Last Post: 23-03-11, 00:42
  2. Πως να περνετε screenshots
    By Dr.Dream in forum Εγχειρίδια Vu
    Replies: 3
    Last Post: 24-01-11, 01:41

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •