Οι εκπρόσωποι των τοκογλύφων απέρριψαν τα 5,5 δισ. ευρώ από τα 11,5 που ζητούν από την Ελλάδα. Αγρίεψαν και ζητούν ακόμη σκληρότερα μέτρα τα οποία είναι αδύνατον να αντέξει η ελληνική κοινωνία. Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι στιγμή προσανατολίζεται να δεχτεί και τις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας.

Η τρόικα απέρριψε από τα συνολικά μέτρα ύψους 11,5 δις. ευρώ τα 2,5 δισ. και εκφράζει έντονες επιφυλάξεις για άλλα 3 δισ. ευρώ.

Ποιο σκληρός παρουσιάζεται ο κ. Τόμσεν, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ο οποίος απορρίπτει όλα τα μέτρα που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση.

Οι δανειστές μας απαιτούν εδώ και τώρα να αυξηθούν τα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια, να απολυθούν αμέσως 15 χιλ. δημόσιοι υπάλληλοι. Να καταργηθεί το αφορολόγητο, να καταργηθούν όλα τα εργασιακά κεκτημένα, να μειωθεί ο κατώτατος μισθός, να μειωθούν οι αποζημιώσεις στις απολύσεις, να επιβληθεί 6ημερη εργασία κ.α.
Σήμερα στις 19: 30 συσκέπτονται οι τρείς αρχηγοί της συγκυβέρνησης Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης με θέμα τα μέτρα και τις νέες απαιτήσεις της τρόικας. Η σύσκεψη θα γίνει σε βαρύ κλίμα γιατί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αντιμετωπίζουν έντονα εσωκομματικά προβλήματα με απειλές δύο υπουργών να παραιτηθούν (Μανιτάκη, Ρουπακιώτης) και άνω των δέκα βουλευτών που απειλούν να μην ψηφήσουν τα μέτρα. Πληροφορίες από την ΔΗΜΑΡ ανέφεραν ότι δεν αποκλείεται ο Φ. Κουβέλης να αποχωρήσει από την κυβέρνηση και να δώσει ψήφο ανοχής.

spirospero.gr