Την πλήρη εφαρμογή του financial fair play θα ξεκινήσει από τη σεζόν 2013/2014 η UEFA, η οποία ήρθε σε πλήρη συμφωνία με την Κομισιόν σε ό,τι αφορά το νέο κανονισμό.

Πλέον, οι ομάδες που δεν θα εφαρμόζουν τους κανονισμούς δεν θα έχουν δικαίωμα προσφυγής στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, μιας και η ευρωπαϊκή επιτροπή συμφώνησε απόλυτα με όλους τους κανόνες που θα θεσπίσει η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.

Ο Μισέλ Πλατινί υποστήριξε ότι η συμφωνία αποτελεί αποφασιστικό βήμα για την ενίσχυση της πολιτικής που εφαρμόζει η UEFA, ενώ ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος για θέματα ανταγωνισμού, Χοακίν Αλμούνια, τόνισε μεταξύ άλλων: «Υποστηρίζω πλήρως τους σκοπούς του financial fair - play, καθώς πιστεύω ότι είναι κεφαλαιώδους σημασίας οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι να στηρίζονται σε γερά οικονομικά θεμέλια. Οι κανονισμοί της UEFA θα προστατεύσουν τους συλλόγους και τους ποδοσφαιριστές, αλλά και το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο στο σύνολό του».

Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Τζιάνι Ινφαντίνο, επισήμανε πως «…η συμφωνία επιβεβαιώνει αυτό που πάντα λέγαμε, ότι το financial fair-play είναι νόμιμο. Αν κάποιος σκεφτόταν να το προσβάλει, υποστηρίζοντας ότι αντίκειται στην ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ανταγωνισμού, θα έπρεπε να προσφύγει στην Κομισιόν. Η συμφωνία είναι ένα ορόσημο για την εφαρμογή του κανονισμού».[Only registered and activated users can see links. ]