Χάκερ κατάφεραν να διεισδύσουν στους υπολογιστές της Nasa και να κλέψουν τα προσωπικά δεδομένα των υπαλλήλων και σημαντικά στοιχεία για τις διαστημικές αποστολές καθώς μπήκαν στον υπολογιστή που επιβλέπει 23 διαστημόπλοια.
Σύμφωνα με την ίδια τη Nasa, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, οι χάκερ έφτασαν μέχρι τον υπολογιστή που διαθέτει τα διαπιστευτήρια των υπαλλήλων της εταιρείας και κατάφεραν να αποσπάσουν όλα τα στοιχεία.
Επίσης κατάφεραν να λάβουν πληροφορίες για σημαντικές αποστολές της Nasa κατά τη διάρκεια των 13 μεγάλων παραβιάσεων του δικτύου της τον περασμένο χρόνο.
Ο γενικός επιθεωρητής της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA), Πολ Μάρτιν, κατέθεσε τα στοιχεία στο Κογκρέσο.
Το Κογκρέσο δεν έλαβε αναφορά μόνο από τη Nasa αλλά και από άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες που έχουν πέσει θύματα χάκερ σε μια προσπάθεια να εκτιμήσει τη ζημιά που έχει γίνει.
Σύμφωνα με την αναφορά της Υπηρεσίας, οι χάκερ χρησιμοποίησαν μια διεύθυνση IP στην Κίνα για να εισβάλλουν στο δίκτυο και να πάρουν πολύτιμα δεδομένα από το δίκτυο JPL (Jet Propulsion Laboratory).
Το δίκτυο JPL (Jet Propulsion Laboratory) της Νasa είναι καίριας σημασίας καθώς επιβλέπει 23 διαστημόπλοια που βρίσκονται σε αποστολή, εκτός των άλλων στον Δία, στον Άρη και στον Κρόνο.[Only registered and activated users can see links. ]