Πόλεμο εναντίον της παράνομης ανταλλαγής αρχείων φαίνεται ότι έχουν ξεκινήσει οι σουηδικές αρχές. Ήδη πάρα πολλά site file-sharing κλείνουν το ένα μετά το άλλο ενώ οι αρχές έχουν στραφεί και εναντίον μεγάλου ιδιωτικού BitTorrent tracker της χώρας.

Όλα βέβαια ξεκίνησαν από την άρνηση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Σουηδίας να εκδικάσει την έφεση των ιδρυτών του PirateBay καθως δεκάδες file-sharing υπηρεσίες άρχισαν να δέχονται απειλές από δισκογραφικές και κινηματογραφικές εταιρείες. Στόχος ήταν να διακόψουν τη λειτουργία τους ώστε να αποφύγουν τις δυσάρεστες συνέπειες του νόμου.

Ανάμεσα στις απώλειες συγκαταλέγεται και το ιδιαίτερα δημοφιλές Swepiracy το οποίο από χθες βρίσκεται εκτός λειτουργίας. Μάλιστα οι αρχές ισχυρίζονται ότι είχαν προειδοποιήσει πολλές φορές τους διαχειριστές του για το παράνομο των πράξεων τους χωρίς όμως αυτοί να συμμορφωθούν.

Μια άλλη ιστοσελίδα torrents πάντως το Tankafetast παρόλο που διέκοψε προσωρινά τη λειτουργία της, επανήλθε τελικά με νέους διαχειριστές. Είναι σαφές λοιπόν ότι η βιομηχανία του θεάματος δεν πρόκειται να καταθέσει εύκολα τα όπλα προκειμένου να πατάξει την πειρατεία.


[Only registered and activated users can see links. ]