Είναι σαφές ότι η Canonical έχει ως στόχο να αποτελέσει το ηγέτη στο χώρο των διανομών Linux. Και απ' ό,τι όλα δείχνουν τα καταφέρνει αρκετά καλά.

Ανάμεσα στα άλλα προϊόντα της εταιρείας λοιπόν, το τελευταίο είναι το Ubuntu Business Desktop Remix. Πρόκειται για την έκδοση του Ubuntu που απευθύνεται σε εταιρείες και κρατικές υπηρεσιες.

Έχει ως βάση το Ubuntu 11.10 και αποτελεί ένα σύστημα προσαρμοσμένο σε επαγγελματικές ανάγκες περιλαμβάνοντας εφαρμογές όπως: Adobe Flash Plugin, VMware View, και το OpenJDK 6 Java run-time environment κλπ. Επιπλέον, εφαρμογές όπως τα Gwibber, παιχνιδια, file-sharing κλπ έχουν αφαιρεθεί.

Πρόκειται με άλλα λόγια για μια εταιρική desktop έκδοση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση, για τη προσθήκη οποιουδήποτε άλλου επιμέρους λογισμικού χρειάζεται μια εταιρεία ή κρατική υπηρεσία για την κάλυψη των αναγκών της.

Μια σημαντική διαφορά της με τις υπόλοιπες εκδόσεις είναι ότι για να κατεβάσει κανείς το Ubuntu Business Desktop Remix πρέπει πρώτα να κάνει εγγραφή και να αποδεχτεί την EULA στην οποία υπάγεται.[Only registered and activated users can see links. ]