Ιδρύθηκε και επίσημα την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας υποβάλλοντας στον Άρειο Πάγο τα απαραίτητα για την αναγνώριση του έγγραφα. Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του έδωσαν συνέντευξη Τύπου στην οποία μάλιστα ήταν παρών και ο Thomas Gaul, συντονιστής του Κόμματος Πειρατών Γερμανίας.

Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας αριθμεί τουλάχιστον 480 μέλη, έχει 570 μέλη στη Facebook Page του, 1680 followers στο Τwitter, 4000 δημοσιεύσεις και πάνω από 1000 συμμετέχοντες στο forum του site του pirateparty.gr.

Ο Ανέστης Σαμουρκασίδης υπεύθυνος επικοινωνίας του κόμματος τόνισε ότι «το κόμμα δεν τοποθετείται πάνω στον ξεπερασμένο άξονα αριστερά / κέντρο /δεξιά. Το Κόμμα των Πειρατών γεννήθηκε στον 21ο αιώνα για να αποτελέσει το νέο λειτουργικό σύστημα της κοινωνίας μας, εξασφαλίζοντας σε κάθε πρόσωπο τη δυνατότητα να εκφράζεται ελεύθερα, να συμμετέχει ψηφιακά, να ζει με αξιοπρέπεια και να αποφασίζει για το κοινό μας μέλλον».

Έχει ενδιαφέρον μάλιστα ότι στο Κόμμα Πειρατών Ελλάδας δεν γραφεία καθώς όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποι του το Διαδίκτυο είναι το μεγαλύτερο γραφείο. Επίσης δεν έχει αρχηγό. Υ
Το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας είναι το 56ο «πειρατικό» κόμμα που ιδρύεται παγκοσμίως. Μέχρι τώρα «πειρατικά» κόμματα Πειρατών έχουν πετύχει την εκλοή 2 ευρωβουλευτών, 15 βουλευτών αλλά και 194 δημοτικών συμβούλων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Code:
Facebook Page: http://www.facebook.com/PiratePartyGR
Code:
Twitter: http://twitter.com/piratepartygr
Τι πρεσβεύει το Κόμμα Πειρατών Ελλάδας;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του, το Κόμμα των Πειρατών Ελλάδας πρεσβεύει τα εξής:

1. Την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των πολιτικών ελευθεριών από επεμβάσεις κρατών και εταιρειών,
2. Την μεταρρύθμιση της νομοθεσίας για το copyright, ώστε αυτό να αφορά μόνο την εμπορική και όχι την προσωπική χρήση, με ταυτόχρονη μείωση του χρόνου παραχώρησης μονοπωλίου.
3. Αλλαγή στην ευρωπαϊκή νομοθεσία για τις πατέντες
4. Την εκτεταμένη χρήση ανοικτών προτύπων και ελεύθερου λογισμικού,
5. Την προστασία πληροφοριοδοτών, δημοσιογράφων και μπλόγκερ, όταν δημοσιοποιούν παρανομίες.
6. Την συμμετοχή όλων στην ψηφιακή ζωή και τον ψηφιακό αλφαβητισμό.
[Only registered and activated users can see links. ]