Μετά το πρόσφατο «χτύπημα» των Anonymous στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης στη χώρα μας, οι γνωστοί, πλέον, hackers απέκτησαν πρόσβαση στο σέρβερ του γερμανικού κοινοβουλίου (Μπούντεσταγκ) και ειδικότερα σε γερμανικά στρατιωτικά έγγραφα.

Τα εν λόγω έγγραφα είχαν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο μιας έρευνας για την αεροπορική επίθεση που πραγματοποίησαν το Σεπτέμβριο του 2009 αμερικανικά αεροσκάφη υπό γερμανικές εντολές και κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 140 μαχητές των Ταλιμπάν και Αφγανοί άμαχοι. Οι Anonymous είχαν αναλάβει πέρυσι την ευθύνη για μια σειρά διαρροών διαβαθμισμένων δεδομένων σ' όλο τον κόσμο.

Ο βουλευτής των Πρασίνων Ομίντ Νουριπούρ, που συμμετείχε στην επιτροπή έρευνας, ξεκαθάρισε πως τα έγγραφα που δημοσιοποιήθηκαν είναι αυθεντικά, αλλά δεν υπάρχει τίποτα σε αυτά που να θέτει σε κίνδυνο ζωές.

Πάντως, η διοίκηση της Μπούντεσταγκ ανακοίνωσε πως ελέγχει τη διαρροή, ενώ σύμφωνα με μια εκπρόσωπο «είναι δυνατό τα έγγραφα να είναι απλώς παραρτήματα της έκθεσης για την έρευνα, η οποία επέκρινε στα συμπεράσματά της, την επίθεση του 2009».[Only registered and activated users can see links. ]