Στον αγώνα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα για το εγχώριο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στη Γερμανία, τη Bundesliga, η Deutsche Telekom θέλει να υποβάλει προσφορά για το σημαντικότερο πακέτο δικαιωμάτων: τη ζωντανή κάλυψη των αγώνων στη παραδοσιακή συνδρομητική τηλεόραση.
Σύμφωνα με το Γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», με την κίνηση, ο εθνικός τηλεπικοινωνιακός φορέας της Γερμανίας θα επιτεθεί στο συνδρομητικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Sky Deutschland, το οποίο εκπέμπει σήμερα όλους τους αγώνες μέσω καλωδιακής και δορυφορικής τηλεόρασης.
Η μάχη για τα δικαιώματα για τα έτη από το 2013 και 2017, θα αρχίσει αυτή την εβδομάδα. Η Telekom, η οποία σήμερα κατέχει μόνο τα δικαιώματα IPTV, αυτή τη φορά γλυκοκοιτά και τα δορυφορικά δικαιώματα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού.

Αν η Telekom καταφέρνει να κερδίσει το πακέτο δικαιωμάτων, που σήμερα κοστίζει περίπου 225.000.000 ανά έτος, θα πάρει επίσης τα δικαιώματα καλωδιακής, τα οποία δεν ενδιαφέρουν καθόλου την Εταιρεία. Όμως, το πρόβλημα αυτό μπορεί να λυθεί αν τα υπενοικιάσει σε καλωδιακούς τηλεοπτικούς φορείς.
Από το Σεπτέμβριο του 2011, η Telekom προσφέρει τη DTH έκδοση της IPTV πλατφόρμας της Entertain σε δορυφορικά νοικοκυριά, μέσω του Astra (19,2 ° EAST). Το συγκεκριμένο πακέτο όμως, δεν της επιτρέπει τη ζωντανή κάλυψη των αγώνων της Bundesliga, σε αντίθεση με τα δορυφορικά δικαιώματα που έχει η Sky Deutschland.[Only registered and activated users can see links. ]