Μια νέα σειρά προβάλλεται για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση από το Universal Channel. Ονομάζεται Legend Quest και συνδυάζει το ντοκιμαντέρ με την περιπέτεια και τη δράση. Κεντρικό πρόσωπο της σειράς είναι ο Ashley Cowie, ιστορικός και συγγραφέας, ο οποίος μαζί με την ομάδα του, ταξιδεύει ανά την υφήλιο σε αναζήτηση των πιο μυστηριωδών αντικειμένων και θρύλων της ιστορίας.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς (1ος κύκλος), με τίτλο “Η Κιβωτός της Διαθήκης και ο Ομιλούν Σταυρός των Μάγια (Ark of the Convenant / Mayan Talking Cross)” θα προβληθεί το Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου, στις 21:50, από το Universal Channel. Ο 1ος κύκλος της σειράς περιλαμβάνει 6 συνολικά επεισόδια και θα προβάλλεται από ένα επεισόδιο κάθε Σάββατο, ίδια ώρα. Τα επεισόδια αυτά είναι:

“Η Κιβωτός της Διαθήκης και ο Ομιλούν Σταυρός των Μάγια (Ark of the Convenant / Mayan Talking Cross)” –πρεμιέρα, το Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου, 21:50.

«Εξκάλιμπερ και ο Λίθος του Cintamani (Excaliber / Cintamani Stone)»

«Η Αγία Λόγχη και ο Χρυσός Δίσκος των Ίνκας (Holy Lance / Incan Golden Sun Disk)»

«Ράβδoς του Μωυσή και ο Λίθος του Πεπρωμένου (Staff of Moses / Stone of Destiny)»

«Το Δακτυλίδι του Σολομώντα και ο Θησαυρός του Μέρλιν (Solomon’s Ring / Merlin’s Treasure)»

«Το Άγιο Δισκοπότηρο – Γκράαλ (The Holy Grail)», Φινάλε επεισοδίων 1ου κύκλου, θα προβληθεί στις 24 Μαρτίου, 21:50.

Η σειρά Legend Quest περιλαμβάνει περιπέτεια σε στυλ «Ιντιάνα Τζόουνς» και επίλυση μυστηρίων σε στυλ «Κώδικας Ντα Βίντσι». Ο Σκωτσέζος Ashley σχεδιάζει τις εξερευνήσεις του μετά από μελέτη πολλών ιστορικών στοιχείων, άλλωστε είναι μέλος της παλαιότερης Ιστορικής Εταιρείας στην Ευρώπη, της “Society of Antiquaries of Scontland”. Στις εξερευνήσεις του τον συνοδεύει η Πολωνέζα Kinga.

To 1o επεισόδιο (“Η Κιβωτός της Διαθήκης και ο Ομιλούν Σταυρός των Μάγια”)

Ο Ashley και η ομάδα του ταξιδεύουν σε Ιταλία, Γαλλία και Αιθιοπία στην αναζήτηση της κρυμμένης Κιβωτού του Νώε (Διαθήκης). Λέγεται ότι η Κιβωτός είχε υπερφυσικές δυνάμεις που χρησιμοποίησαν οι Ισραηλίτες για να καταστρέψουν τους εχθρούς τους. Πολλοί ήταν αυτοί που έψαξαν την Κιβωτό, περιλαμβανόμενου και του Χίλτερ, προκειμένου να χρησιμοποιήσουν τις δυνάμεις της. Ο Ashley ερευνά μύθους για τη παρουσία ξανθών και ανοιχτόχρωμων «ξένων» πολλές εκατοντάδες χρόνια πριν στην πόλη Lalibela της Αιθιοπίας που σχετίζονται με την εύρεση της Κιβωτού. Ο Ashley πιστεύει ότι ήταν Σταυροφόροι που μετέφεραν την Κιβωτό στη Ιταλία ή την Γαλλία.

Ο Ομιλούν Σταυρός των Μάγια λέγεται ότι καθοδηγούσε τους ανθρώπους, αρχικά προς το καλό τους, αλλά μετά προξενώντας τους ζημιά, γι’ αυτό και οι Μάγια αποφάσιζαν να απαλλαγούν από αυτόν. Ο Ashley επισκέπτεται το χωριό Xocen στο Μεξικό και μαθαίνει από τους ντόπιους για μια σπηλιά που συνδέεται με τον Ομιλούντα Σταυρό.

Τα επόμενα επεισόδια

«Εξκάλιμπερ και ο Λίθος του Cintamani»
Το Εξκάλιμπερ είναι το μυθικό σπαθί του βασιλιά Αρθούρου και των ιπποτών της στρογγυλής τραπέζης. Καθώς οι περισσότεροι βασιλιάδες της εποχής θαβόντουσαν με τα σπαθιά τους, ο Ashley και η σύντροφός του στις περιπέτειες, Kinga, ψάχνουν στα βουνά του Shropshire, στην Αγγλία, για να βρουν τον τάφο του Αρθούρου. Σύμφωνα με τους βουδιστές μοναχούς, ο Λίθος του Cintamani έπεσε από τον ουρανό και μπορεί να εκπληρώνει τις ευχές των ανθρώπων. Σύμφωνα με την παράδοση ο Λίθος του Cintamani βρισκόταν στην πόλη Shambala. Ένας Ρώσος εξερευνητής ετοίμαζε μια αποστολή στις Φιλιππίνες όπου πίστευε ότι βρισκόταν η μυθική αυτή πόλη και ο Λίθος του Cintamani, όμως πέθανε πριν προλάβει να ξεκινήσει. Ο Ashley και η Kinga θα ολοκληρώσουν την αποστολή του.

«Η Αγία Λόγχη και ο Χρυσός Δίσκος των Ίνκας»
Όταν ο Χριστός άφηνε την τελευταία του πνοή στον σταυρό, ένας Ρωμαίος στρατιώτης τον λόγχισε στα πλευρά για να διαπιστώσει αν έχει πεθάνει. Η Αγία Λόγχη λέγεται ότι ορίζει την τύχη του κόσμου και οι πιθανολογούμενοι πρώην κάτοχοί της, ο Μέγας Κωνσταντίνος, ο Αττίλας και ο Καρλομάγνος είχαν πολύ μεγάλη εξουσία στα χέρια τους. Λέγεται ότι ακόμα και ο Χίλτερ κατάφερε να αποκτήσει την Αγία Λόγχη, αν και ο Ashley αμφιβάλει για την αυθεντικότητα της λόγχης αυτής που πιθανότατα ήταν ένα αντίγραφο. Ο Ashley θα επισκεφτεί το κάστρο του Wewelsburg, όπου ο Χίμλερ, το δεξί χέρι του Χίλτερ, εικάζεται ότι έκρυψε την Αγία Λόγχη μαζί με άλλα πολύτιμα και μυθικά αντικείμενα από διάφορα μέρη του κόσμου. Ο χρυσός δίσκος των Ίνκας θεωρείται ότι μπορεί να ελέγχει τους σεισμούς. Ο Ashley έχει στην κατοχή του έναν παλαιό χάρτη που έφτιαξαν οι Ισπανοί λίγες δεκαετίες μετά τη σύληση του ιερού που φιλοξενούσε το δίσκο. Έτσι ταξιδεύει στην ιερή γη των Ίνκας, Sacsayhuaman, στο Περού, σε αναζήτηση του χρυσού δίσκου.

«H Ράβδoς του Μωυσή και ο Λίθος του Πεπρωμένου»
H Ράβδoς του Μωυσή είχε τρομακτικές δυνάμεις πάνω στο νερό, ώστε να χωρίσει στα δύο την Ερυθρά θάλασσα και να κάνει να ξεπηδήσει πίδακας νερού από μια πέτρα. Ο Ashley και η Kinga κατευθύνονται προς την Ιορδανία, σε αναζήτηση αυτής της πηγής νερού, που πιστεύουν ότι θα τους οδηγήσει στην ανακάλυψη της Ράβδoυ του Μωυσή.
Στο Λίθο του Πεπρωμένου λέγεται ότι γινόταν η στέψη των βασιλιάδων της Σκωτίας. Ο Ashley πιστεύει ότι ο Λίθος βρίσκεται θαμμένος σε ένα μοναστήρι της Σκωτίας που συνδέεται με τη στέψη των βασιλιάδων.

«Το Δακτυλίδι του Σολομώντα και ο Θησαυρός του Μέρλιν»
Ένας από τους πλέον διάσημους αρχαίους βασιλιάδες, ο Σολομώντας, λέγεται ότι κατείχε ένα δακτυλίδι, κατασκευασμένο από τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, με το οποίο μπορούσε να ελέγχει τους δαίμονες. Ο Ashley και η Kinga αρχίζουν την αναζήτηση του Δακτυλιδιού του Σολομώντα από την Ιερουσαλήμ. Ο Θησαυρός του Μέρλιν λέγεται ότι περιλαμβάνει όλα τα μαγικά αντικείμενα με τα οποία ο πιο διάσημος μάγος των αιώνων, έδωσε τη δύναμη και την εξουσία στον Αρθούρο. Εικάζεται ότι ο μυθικός μάγος πέθανε στο Stobo, ενώ άλλοι πιθανολογούν ότι πριν πεθάνει ο Μέρλιν είχε καταφύγει στη Γαλλία. Ο Ashley θα πρέπει να αποφασίσει από πού θα αρχίσει την έρευνα του για το Θησαυρό του Μέρλιν.

«Το Άγιο Δισκοπότηρο – Γκράαλ»
Το Άγιο Δισκοπότηρο είναι ένας από τους πιο σημαντικούς θρύλους της Χριστιανοσύνης. Εικάζεται ότι μπορεί να θεραπεύσει κάθε αρρώστια. Ο Ashley πιστεύει ότι το Άγιο Δισκοπότηρο βρίσκεται κρυμμένο στον καθεδρικό Ναό του Rosslyn, στη Σκωτία.[Only registered and activated users can see links. ]