Μέρα με τη μέρα, οι δημιουργοί malware προσπαθούν να δημιουργήσουν μια νέα μορφή και μέθοδο μόλυνσης. Εκτός από τα παραδοσιακά κακόβουλα λογισμικά (ιός, worm, κλπ), οι hackers μπόρεσαν να δημιουργήσουν ένα malware με τον συνδυασμό των ιδιοτήτων και άλλων malware.

Για παράδειγμα, τα Trojans με τα χαρακτηριστικά που έχουν συνδυάζουν δυνατότητες worm ή ιών. Αλλά αυτή τη φορά ήταν κάτι διαφορετικό.

Η εταιρεία προστασίας από malware, Bitdefender, εντόπισε ένα νέο είδος απειλής, όπου ο «εχθρός» επιτίθεται σε άλλον «εχθρό» και κατά λάθος ο ιός μολύνει το worm.

Πώς όμως μπορεί να συμβεί αυτό; Όταν ένας ηλεκτρονικός ιός ξεκινάει να μολύνει ένα σύστημα στο οποίο έχει ήδη εγκατασταθεί κάποιο worm, ο ιός θα μολύνει τα αρχεία exe που υπάρχουν στο σύστημα συμπεριλαμβανομένου και του worm (το οποίο είναι ένα αρχείο exe).

Έτσι, όταν διαδοθεί το worm θα κουβαλάει μαζί του και τον ιό, τα δύο malware θα μολύνουν το σύστημα που έχει τεθεί ως στόχος. Αυτό θα προκαλέσει πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα. Οι ερευνητές έχουν ονομάσει αυτό το νέο είδος «Frankenmalware» και έχουν ανακαλύψει πάνω από 40.000 παρόμοιες συνυπάρξεις.
[Only registered and activated users can see links. ]