Στην Ελλάδα, ο αγγλόφωνος τηλεοπτικός σταθμός Euronews μετρά 4.000.000 τηλεθεατές στην Αττική (περιλαμβανομένης της Αθήνας) και στη Θεσσαλονίκη. Για την ακρίβεια, η DTT καλύπτει το 75% της Αττικής και όλη τη Θεσσαλονίκη.

Στόχος του Euronews είναι να εκπέμπει με σύστημα DTT σε ολόκληρη τη χώρα πριν το τέλος του τρέχοντος έτους. Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της ψηφιακής τεχνολογίας σε εθνικό επίπεδο, η ελληνική δημόσια τηλεόραση ΕΡΤ παρέχει ελεύθερη μετάδοση του αγγλόφωνου Euronews.

Στην Κύπρο, από τον Ιούλιο του 2011 το αγγλόφωνο Euronews εκπέμπει με το σύστημα επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης σε 24ωρη βάση και καλύπτει το 95% του πληθυσμού.

Το Euronews εκπέμπει στην Κύπρο με το σύστημα DTT μέσω της ενιαίας πλατφόρμας του ΡΙΚ (Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου) για τα τηλεοπτικά κανάλια ΡΙΚ 1, ΡΙΚ 2, ΡΙΚ HD και τα παγκόσμιας εμβέλειας τηλεοπτικά κανάλια της ΕΡΤ.

Από τον Μάρτιο του 2012 η ψηφιακή πλατφόρμα του ΡΙΚ θα καλύπτει το 99% του πληθυσμού.

Ο Michael Peters, Γενικός Διευθυντής του Euronews, δήλωσε: «Η εκπομπή επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης σε Ελλάδα και Κύπρο αποτελεί σημαντικό βήμα για το Euronews. Η στενή συνεργασία μας με την ΕΡΤ και το ΡΙΚ επιτρέπει τη λήψη των εκπομπών μας από ένα ευρύ κοινό ενώ, παράλληλα, αναδεικνύει το Euronews ως το πρώτο διεθνές κανάλι ειδήσεων της χώρας και είμαστε πολύ περήφανοι για τη σύναψη των δύο αυτών συμφωνιών».



[Only registered and activated users can see links. ]