Εδώ και μιά βδομάδα περιπου το νέο εργαλείο της Azbox ο Azbox me είναι στα χέρια μου και περνάει απο εξαντλητικά τεστ, ενώ ήδη απο προχτές κυκλοφόρησε και η πρώτη αναβάθμιση στο επίσημο λογισμικό που έφερε και μερικές βελτιώσεις.
Σε πολύ γενικές γραμμές ο δέκτης δείχνει να έχει τις καλυτερες προοπτικές, αλλά το λογισμικό δεν είναι ακόμη έτοιμο. Δεν υπάρχουν προβλήματα κολλημάτων ή δυσλειτουργίας, αλλά λειπουν προς το παρόν αρκετές απο τις λειτουργίες που έχουν εξαγγελθεί για το μηχάνημα. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για τον πρώτο δέκτη της αγοράς με android 2.2 ενώ μπορεί να δεχτεί και enigma2. Το μαμίσιο λογισμικό του είναι πάντως Neutrino HD.
Η εμφάνισή του είναι κουκλίστικη και το μέγεθος αρκετά μικρό. Η εικόνα του είναι παρα πολύ καλή μεχρι αριστη μπορω να πω, φυσικα δινει και ανάλυση 1080p που θα χρησιμεύσει κυρίως για τον media player, τομέας στον οποίο ήδη φημίζεται η Azbox και στα υπόλοιπα μηχανάκια της.
Περιληπτικά και με το μέχρι τώρα λογισμικό:
Παίζει κανονικά αρχεία avi-mkv (και 1080p)επαιξε ακομα και m2ts αρχεια αλλά δεν δείχνει τους κλασσικούς ελληνικούς υπότιτλους srt. Αν όμως τους μετατρέψουμε με το subtitle creator σε αρχεία εικόνας sub-idx τους δείχνει κανονικά. O ήχος DTS υποστηρίζεται, όπως και όλα τα κλασσικά αρχεία ήχου-εικόνας αλλά τα παραπάνω παίζουν μόνο σε σκληρό δίσκο με τροφοδοσία και όχι απο αυτοτροφοδοτούμενο ή απο usb stick προς το παρόν. Επίσης προς το παρόν δεν μπορούμε να κάνουμε εγγραφές, παρόλο που οι εξωτερικοι δίσκοι (usbικοι) αναγνωρίζονται απο τον δέκτη γιατι δεν γίνεται το φορμάρισμά τους (μόλις ξεκινήσει το φορμαρισμα ο δέκτης κάνει reboot).
Στο φόρτωμα καναλιών δεν υπάρχει πρόβλημα ακομα και στα χαμηλά symbol rate (δοκιμασα μεχρι και symbol rate 1800), ενω και τα πολύ υψηλά παίζουν κανονικά. Η λειτουργία blind scan αναμένεται, αφού δεν υπάρχει πουθενά η επιλογή αυτή στα μενού.
Ο δεκτης μπορει να δεχτει τρια διαφορετικα λογισμικα και η αναβάθμιση γίνεται πολύ εύκολα,ειτε απο το web interface του δέκτη μέσω LAN, αλλα οταν θελουμε να αναβαθμησουμε ενα λογισμικο του π.χ το Νeutrino με μια νεωτερη εκδοση του τοτε μπορουμε να κανουμε χειροκινητη εγκατασταση μεσω του μενου του δεκτη απλα ριχνοντας το αρχειο .img στο/tmp
Περισσότερα τις επόμενες μέρες....