Το γκολ-σφραγίδα του Βιεϊρίνια αποκατέστησε την τάξη στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε το χαμηλό εμπόδιο της Σάμροκ (2-1) και ανέβηκε δεύτερος στον όμιλο. Οι Ιρλανδοί, πάντως, έγιναν μπελάς όταν ισοφάρισαν το γκολ του Λάζαρ. Μπόλονι: "Γιατί δεν μας προστατεύουν;"








ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΑΪ́ΝΔΡΟΣ






Η εικόνα του αγώνα:


Το συγκεκριμένο ματς ήταν μια καλή ευκαιρία για να δούμε τι εστί Σάμροκ. Τελικά, δεν είναι τόσο φτωχός συγηενής του ομίλου του ΠΑΟΚ, αφού οι Ιρλανδοί είναι μία γρήγορη ομάδα, αρκετά πιεστική που ψάχνει τον κενό χώρο.



Αυτό έκανε και στην Τούμπα, ειδικά όταν ο ΠΑΟΚ "έκατσε" στο γρήγορο (και ωραίο) γκολ του Λάζαρ στο 12ο λεπτό. Πόσο μάλλον όταν ο Μπόλονι έχασε και τον Λίνο με τραυματισμό, τον παίκτη που είχε την περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια του μέχρι το σημείο που αποχώρησε.


Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ δεν ανέβασε στροφές. Επαιξε όσο χρειαζόταν για να κάμψει την αντίσταση των φιλοξενούμενων. Η Σάμροκ το εκμεταλλεύτηκε αυτό και βγήκε κάποιες φορές μπροστά, αλλά δεν είχε την εμπειρία για να τελειώσει φάσεις, με αποτέλεσμα ο Χαλκιάς να μην απειληθεί ιδιαίτερα.


Βέβαια, στο 48ο λεπτό την έκανε τη ζημιά όταν ο Σέπαρντ με κεφαλιά "έπιασε στον ύπνο" την άμυνα της ελληνικής ομάδας και ισοφάρισε 1-1. Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγα λεπτά αργότερα ο Λάζλο Μπόλονι είδε τον Αθανασιάδη να αποχωρεί και αυτός τραυματίας (με τον Γεωργιάδη να περνά στη θέση του), οπότε άρχισαν σιγά-σιγά να τον ζώνουν τα φίδια.


Στο 63ο λεπτό, όμως, ο Βιεϊρίνια έκανε αυτό που είχε να κάνει από τις 25 Σεπτέμβρη: να σκοράρει. Ο Πορτογάλος δέχθηκε ωραία πάσα από τον Ιβιτς και με εξίσου ωραίο σουτ (κάτι που δοκίμασε ουκ ολίγες φορές στο παιχνίδι) έδωσε ξανά το προβάδισμα στον Δικέφαλο.


Αυτό που χρειαζόταν πλέον ο ΠΑΟΚ ήταν η σωστή διαχείριση του 2-1. Δίχως να απειληθεί ιδιαίτερα από τους Ιρλανδούς, οι οποίοι παράτησαν το ματς μετά το τέρμα του Βιεϊρίνια, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να δώσουν διαστάσεις θριάμβου στην αναμέτρηση δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ένα τρίτο τέρμα, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε.


Ο Δικέφαλος πέτυχε την πρώτη του νίκη στον όμιλο του Europa League και ανέβηκε στη δεύτερη θέση μετά την ήττα της Ρούμπιν στο Λονδίνο από τη Ρούμπιν.








Το κλειδί του αγώνα:


Το ματς κρίθηκε στα σημεία εκείνα που διαχωρίζουν μία έμπειρη από μία άπειρη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά έστω και με αυτά πήρε τη νίκη.


MVP:


Ο Λάζαρ επέστρεψε στην ενδεκάδα με ένα θαυμάσιο γκολ και άνοιξε το δρόμο για τη νίκη του ΠΑΟΚ.


Ο αδύναμος κρίκος:


Αν εξαιρέσουμε την πάσα στο γκολ του Βιεϊρίνια, ο Ιβιτς δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Οι συνθέσεις:


ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Έτο, Λίνο (29' Σνάουτσνερ), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Αρίας, Λάζαρ, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (88' Παπάζογλου), Αθανασιάδης (62' Γεωργιάδης).


Σάμροκ Ρόβερς (Μάικλ Ο' Νιλ): Τόμπσον, Σάλιβαν, Στίβενς, Μάρεϊ, Ράις, Ό, Ντόνελ, Σέπαρντ (84' ΜακΚέιμπ), Ομάν, Τέρνερ (75' Φιν), Ντένεχι, Πάτερσον (74' Κίλνταφ).


Κίτρινες κάρτες: 48' Σνάουτσνερ / 43' Ο'Ντόνελ, 57' Στίβενς, 65' Σέπαρντ, 76' Ντένεχι



πηγη