Results 1 to 4 of 4

Thread: Αποκλεισμένο το λιμάνι του Πειραιά από τους ταξιτζήδες

  1. #1

    Αποκλεισμένο το λιμάνι του Πειραιά από τους ταξιτζήδες

    Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί από νωρίς το πρωί της Δευτέρας (18/7) μετά την απόφαση των απεργών οδηγών ταξί να αποκλείσουν το λιμάνι του Πειραιά. Αυτοκινητοπομπή θα επιχειρήσει να κλείσει και το αεροδρόμιο του Ελευθέριος Βενιζέλος.





    Στις 5 τα ξημερώματα άρχισε η νέα 48ωρη απεργία που αποφάσισαν αιφνιδίως το Σάββατο τα σωματεία των ταξιτζήδων και από το πρωί έχει αναστατωθεί πλήρως η ομαλή λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά και του αεροδρομίου, των δύο βασικών πυλών εισόδου και εξόδου της χώρας, από τις οποίες διακινούνται καθημερινά χιλιάδες τουρίστες προς τα νησιά και την ελληνική περιφέρεια γενικότερα, εν μέσω της κορύφωσης της τουριστικής περιόδου.

    Από νωρίς το πρωί πολλές εκατοντάδες ταξί έχουν σχηματίσει ουρά χιλιομέτρων από την είσοδο του αεροδρομίου και προς την Αττική οδό, αφήνοντας μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας για την κίνηση των οχημάτων.

    Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν παρατηρηθεί μεγάλες καθυστερήσεις στις πτήσεις. Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να διατηρήσουν ανοιχτή την Αττική Οδό και να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια με άλλους οδηγούς.

    Στο λιμάνι του Πειραιά έχουν συγκεντρωθεί περίπου 2.500 αυτοκινητιστές ταξί, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.

    Λόγω της κινητοποίησης αυτής έχει δημιουργηθεί κυκλοφοριακό κομφούζιο μέσα και έξω από το λιμάνι, ενώ στην ακτή Ξαβερίου όπου βρίσκονται τα κρουαζιερόπλοια, υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη μετακίνηση των τουριστών με τα πούλμαν. Μέσα στο λιμάνι και στις περισσότερες πύλες εισόδου, υπάρχει ισχυρή δύναμη του λιμενικού σώματος.

    Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Θύμιος Λυμπερόπουλος κατέστησε σαφές ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν και κάλεσε για άλλη μια φορά τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να ανακαλέσει την απόφασή του και να αρχίσει διάλογος με βάση το προεδρικό διάταγμα.

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, απηύθυνε έκκληση για ψυχραιμία και κάλεσε τους ιδιοκτήτες ταξί να αναλογιστούν την ταλαιπωρία που υφίστανται χιλιάδες πολίτες, όταν εμποδίζουν την πρόσβαση στο λιμάνι και το αεροδρόμιο και έκανε λόγο για μεγάλο πλήγμα στον τουρισμό.


    πηγη

  2. #2

    Επ' αόριστον η απεργία των ταξί (vids)

    Ταλαιπωρία διαρκείας περιμένει το επιβατικό κοινό και τους τουρίστες που θα αποφασίσουν να επισκεφτούν τη χώρα μας καθώς, οι οδηγοί ταξί προσανατολίζονται προς απεργία διαρκείας μεσούσης της τουριστικής περιόδου.






    Στην περιφέρεια σημειώνονται ήδη δυναμικές κινητοποιήσεις όπως αποκλεισμοί λιμανιών και αεροδρομίων.

    Με ανακοίνωση του το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) σημείωσε ότι η 48ωρη απεργία συνεχίζεται επ' αόριστον, καθώς δεν υπάρχει καμία συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ έχει ως εξής:

    "Σύμφωνα με την απόφαση του Κλαδικού Συμβουλίου τις 16/7/11 στην Αθήνα, η 48ωρη προειδοποιητική απεργία συνεχίζεται επ’ αόριστο, αφού δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και καμία συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο .

    Κάποια δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για λήξη της απεργίας την Παρασκευή είναι ανυπόστατα και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

    Η απεργία συνεχίζεται και προς το παρόν δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης. Ζητάμε ειλικρινά συγνώμη από το επιβατικό κοινό που δεν θα είμαστε σε θέση να καλύψουμε τις μεταφορικές του ανάγκες. Για έκτακτες ανάγκες υγείας θα υπάρχουν οχήματα ασφαλείας στα Ραδιοταξί όλης της χώρας."

    <i>

    Οδηγοί ταξί by amaliak


    Παράλληλα, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΠΑΣΟΚ, Γεώργιος Παπαμανώλης διαφοροποιείται από την γραμμή της κυβέρνησης και ζητά να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες που υπάρχουν σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές ενόψει της απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί.

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, με ερώτηση του στη Βουλή προτείνει η απελευθέρωση των ταξί στα νησιά να γίνει με προϋποθέσεις και η χορήγηση αδειών, να δίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια και να αφορούν χωριστά κάθε νησί, με ευθύνη και της αρμόδιας Περιφέρειας.

    Από την πλευρά της η ΝΔ επιτίθεται στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υποδομών.

    Σε ανακοίνωση του ο Γ. Μιχελάκης αποκαλεί "αρχιτέκτονα του χάους" τον κ. Ραγκούση ενώ τόνισε πως "Ο κ. Παπανδρέου, όχι μόνο δεν διαπραγματεύεται, αλλά δεν έχει καμία πολιτική σε κανέναν τομέα. Αυτό αποδεικνύεται και μπροστά στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την απεργία των “ταξί”. Για τα οποία οφείλει, να πάρει θέση και να μην παριστάνει τον παρατηρητή. Με ποιον, επιτέλους, συμφωνεί ο κ. Παπανδρέου; Με τον κ. Ρέππα ή με τον κ. Ραγκούση; Ποια είναι η πολιτική του, ποιοι είναι οι στόχοι του και -εν τέλει- ποιες είναι οι θέσεις του;"

    Επιπλέον, Ο Γιάννης Μανώλης μιλώντας στους συγκεντρωμένους ιδιοκτήτες ταξί στην οδό Μάρνη επεσήμανε ότι η ΝΔ δεν υποκινεί τις κινητοποιήσεις και τόνισε για την κυβέρνηση πως "Οι άνθρωποι είναι στον κόσμο τους."

    <i>


    Ο Γιάννης Μανώλης για τα ταξί by newsview



    Εν τω μεταξύς οι δύο πύλες εισόδου του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου, έχουν αποκλειστεί καθώς οι ιδιοκτήτες ταξί συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους για την απελευθέρωση του επαγγέλματος τους.

    Οι τουρίστες με τις βαλίτσες στα χέρια ψάχνουν τρόπους ώστε να φτάσουν στο αεροδρόμιο για να μην χάσουν τις πτήσεις τους. Η νέα κινητοποίηση τους αναμένεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον τουρισμό, αφού σήμερα στο αεροδρόμιο έχουν προγραμματιστεί περίπου 100 αφίξεις τσάρτερ.

    Επίσης, ένα κρουαζιερόπλοιο που επρόκειτο να δέσει στο λιμάνι του Ηρακλείου, τελικά, λόγω της απεργίας, αποφασίστηκε να δέσει στη Σούδα Χανίων.

    Κινητοποιήσεις και αποκλεισμοί σε όλη τη χώρα

    Στην Πάτρα το πολιτικό αεροδρόμιο του Αράξου, που συνήθως προσγειώνονται πτήσεις τσάρτερ προερχόμενες από χώρες της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης, απέκλεισαν περίπου 200 ιδιοκτήτες ταξί από την Πάτρα και την Κάτω Αχαΐα, χωρίς όμως να έχει δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο.

    Όσον αφορά στο λιμάνι της Πάτρας ιδιοκτήτες ταξί έχουν προχωρήσει σε μερικό αποκλεισμό.

    Δηλαδή όταν καταπλέει κάποιο πλοίο από την Ιταλία, επιτρέπουν την έξοδο επιβατών και οχημάτων.

    Στα διόδια Πυργετού, μετέφεραν σήμερα το πεδίο διαμαρτυρίας τους, οι οδηγοί ταξί από όλη την Θεσσαλία.

    Περί τα 250 ταξί και από τους τέσσερις νομούς, συγκεντρώθηκαν στο σημείο λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι και όπως συνηθίζεται, οι διαμαρτυρόμενοι σήκωσαν τις μπάρες των διοδίων προκειμένου να διέρχονται ελεύθερα τα οχήματα.

    Ταυτόχρονα σε κινητοποίηση, για δεύτερη μέρα, βρίσκονται οι ιδιοκτήτες ταξί της Ρόδου συμμετέχοντας σε αυτή καθολικά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρκετά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των χιλιάδων επισκεπτών του νησιού.

    Από σήμερα το πρωί τα ταξί στάθμευσαν έξω από το κτίριο της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο κέντρο της πόλης, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

    Εν τω μεταξύ στον χώρο του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν περίπου 1.000 ιδιοκτήτες ταξί.

    Οι ιδιοκτήτες ταξί άφησαν τα οχήματά τους στον κόμβο του αεροδρομίου και κατευθύνθηκαν πεζή προς το αεροδρόμιο Μακεδονία, κλείνοντας δύο από τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας.

    Παράλληλα συγκέντρωση πραγματοποίησαν οι ιδιοκτήτες στο λιμάνι στο Κατάκολο χωρίς όμως να εμποδίζουν τη διέλευση των τουριστικών λεωφορείων, που μεταφέρουν επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, προς την Αρχαία Ολυμπία.




    ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , αποκλεισμός από ταξι by fon1972



    πηγη

  3. #3

    Στους δρόμους και πάλι οι ταξιτζήδες

    Συνεχίζουν ακάθεκτοι τις κινητοποιήσεις τους οι ταξιτζήδες, αφού από το πρωί της Παρασκευής (22/7) συγκεντρώνονται στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας.






    Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το πρωί οι οδηγοί βρίσκονται στα διόδια της Ελευσίνας, όπου έχουν σηκώσει τις μπάρες.

    Στις 10 το πρωί, οι ταξιτζήδες συγκεντρώθηκσνα στην Αττική οδό στην έξοδο προς τη Λεωφόρο Κύμης, ενώ σήκωσαν τις μπάρςε και στα διόδια Αφιδνών και Ζευγολατιού.

    Οι αυτοκινητιστές σε Πάτρα και Ηράκλειο θα πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    Στο μεταξύ, σε προσφυγή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τις αστυνομικές Αρχές προσανατολίζονται αεροπορικές εταιρείες και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) με αίτημα να παρέμβουν, ώστε να σταματήσει ο αποκλεισμός αεροδρομίων και λιμανιών από ιδιοκτήτες ταξί.

    Σύμφωνα με πληροφορίες θα ζητήσουν να εφαρμοστεί ο νόμος και να επιβληθούν κυρώσεις όπου απαιτείται, όπως αφαίρεση αδειών και πινακίδων.


    πηγη

  4. #4

    59 δικογραφίες εις βάρος ιδιοκτητών ταξί για παρακώλυση κυκλ

    Πενήντα εννέα δικογραφίες για παρακώλυση συγκοινωνιών σχημάτισε η Αστυνομία από τις 18 Ιουλίου που άρχισε η κινητοποίηση των ιδιοκτητών ταξί μέχρι την Παρασκευή (22/07) σε όλη την Ελλάδα.





    Οι 15 από τις δικογραφίες αυτές έγιναν στην Αττική και οι υπόλοιπες στην περιφέρεια.

    Οι δικογραφίες, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, σχηματίστηκαν με βάση τους αριθμούς κυκλοφορίας των ταξί που δημιουργούσαν πρόβλημα στην κυκλοφορία και θα αποσταλούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, προκειμένου να προσωποποιηθούν και να ασκηθούν διώξεις.


    Σημειώνεται, ότι από τις 17 Ιουλίου έως και την Παρασκευή (22/07), διαβιβάστηκαν από αστυνομικούς ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών, έξι δικογραφίες, στις οποίες περιλαμβάνονται τα στοιχεία κυκλοφορίας 600 ταξί.


    Πιο συγκεκριμένα, οι καταγραφές αφορούν περιστατικά που σημειώθηκαν σε συγκεντρώσεις οχημάτων ταξί στο Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, στην Αττική Οδό και στα διόδια Αφιδνών, Μάνδρας και Ρουπακίων.


    Ο κ. Σιμιτζόγλου διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με σκοπό να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της παρακώλυσης συγκοινωνιών, διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, αλλά και παράνομης βίας που αφορά το ανέβασμα μπαρών σε σταθμούς διοδίων εκ μέρους οδηγών ταξί.


    Ήδη ο Εισαγγελέας επέστρεψε τις δικογραφίες στην Ασφάλεια, με εντολή να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες των επίμαχων 600 οχημάτων ώστε να κληθούν σε κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου (ανωμοτί κατάθεση). Ο Εισαγγελικός λειτουργός θα έχει την εποπτεία της έρευνας.




    Σηκώνουν τις μπάρες στα διόδια οι ταξιτζήδες by fon1972


    Συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο ζήτησε ο Τέντες


    Αργά το μεσημέρι της Παρασκευής (22/07), ο κ. Τέντες εξέδωσε δεύτερη - διορθωτική, όπως την αποκαλεί - παραγγελία, με την οποία ζητά συλλήψεις και παραπομπή στο αυτόφωρο των ιδιοκτητών ταξί που παρακωλύουν τις συγκοινωνίες ή παρεμποδίζουν τη λειτουργία αεροδρομίων, λιμανιών κ.λ.π., δηλαδή κοινωφελών υπηρεσιών του δημοσίου τομέα.


    Αναλυτικότερα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει στη δεύτερη αυτή "σκληρή" παραγγελία του:


    “Αν διαπράττουν το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών ή τελέσουν οποιοδήποτε άλλο έγκλημα διωκόμενο αυτεπαγγέλτως, εφόσον καταλαμβάνονται επ' αυτοφώρω πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία των άρθρων 417 και επόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (σ.σ.: προβλέπει την άμεση παραπομπή του κατηγορούμενου στο αυτόφωρο) σε βάρος των φυσικών και ηθικών αυτουργών των εγκλημάτων αυτών”.


    Είναι αυτονόητο - συνεχίζει στην παραγγελία του ο Ι. Τέντες - ότι “οι προανακριτικοί υπάλληλοι και χωρίς παραγγελία, έγκριση ή άδεια του εισαγγελέα, υποχρεούνται να ακολουθούν την παραπάνω διαδικασία”.


    Νωρίτερα την ίδια ημέρα, είχε παραγγείλει στους εισαγγελείς της χώρας να αφαιρούνται οι πινακίδες των ταξί που πραγματοποιούν καταλήψεις σε αεροδρόμια, λιμάνια κ.λπ., να σχηματίζονται σε βάρος τους δικογραφίες και να παραπέμπονται σε δίκες “εξπρές”.


    πηγη

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •